Típus: Német sör, félbarna, szűretlen búza?
Saját tapasztalat: Ha a Dampfbiert szó szerint lefordítom, akkor "gőz sör"-t jelent. Az eredeti sört Wolfgang Pfeffer álmodta meg, amelyet a Zwiesel Brauerei főz manapság. Csatos üvegben került forgalomba régies díszítésű, kacskaringós betűkkel ellátott címkével. A képen látható életkép (sörfőzés) megadta az alaphangulatomat az iszogatáshoz, azonban a Dampfbier fajtáját a pohárba töltés után ismertem csak meg: borostyán színű, félbarna sör. Német vonalhoz mérve viszonylag szolid mennyiségű habja lett, azonban így is szépen kiegészítette a szűretlen italt. Illata édeskés, kicsit égetett cukros, karamelles jegyeket hordoz, ízében pedig búzasörös, kicsit malátás jegyek dominálnak, amelyek jól passzolnak az eredetileg elképzelt ízhez. Bár az üvegen külön nem tüntették fel, de kicsit élesztős íze is volt.
Korrekt kis sör, mindenképpen jobb, az átlagosnál. Legyen mondjuk 7 pont.
Alkoholtartalom: 5%
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Gyártja: Dampfbierbrauerei Zwiesel, Regenstrasse 9, 94227 Zwiesel
Itt vettem: REWE, Vilshofen, Németország; Ára: €0.85 (2012.07.)
Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: 5/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen
"Bár az üvegen külön nem tüntették fel, de kicsit élesztős íze is volt."
VálaszTörlésEzt nem teljesen értettem. Minden sört sörélesztővel erjesztenek, akár feltüntetik, akár nem, kivéve a spontán erjesztésű belga söröket, de az elég speciális fajta. Itt az oldalon is megtalálható az információ a jobb felső sarokban a linken. :)