2011. július 29., péntek

Duvel 8.5% - belga sör

Típus: Belga sör, világos

A címke szerint: "A Duvel generációk óta a belga sörfőző művészet remekének számít. A sörkülönlegességet változtatás nélkül exportáljuk, így az Ön poharában is ugyanaz a Duvel gyöngyözik, mint a brüsszeli főtér bármelyik sörözőjében. A Duvel többek között a családi sörgyárunk pincéjében végzett 2 hónapos érlelésnek köszönheti egyedi ízét. Fogyassza 6-10 C-n, lassan töltse pohárba."





Saját tapasztalat: A pohárba töltve egészen világos színű, áttetsző itallal találkoztam, amelynek sok és kemény habja lett. Ízvilágában dominál az alkohol, valamint kimondottan keserű, de ízében fel lehet fedezni belga beütést. Külön "Duvel íze" nincs, de mindenképpen belgát mondanék bekötött szemmel.
Nem rossz, de a KWAK vagy a Chimay Red Cap, de akár a Corsendonk finomabb volt.


Alkoholtartalom: 8.5%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló, sörélesztő

Gyártja: Duvel Moortgat, 2870 Puurs Belgium
Forgalmazza: Belgaco Kft. 1011 Budapest, Halász u. 1.


Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 799 Ft



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Nem igazán

Sör pontszám: 6/10
Ár/érték arány: 5/10

8 megjegyzés:

  1. finom sör, de semmi különleges, inkább a tömény alkoholíz dominál szerintem
    B

    VálaszTörlés
  2. amikor ittam nem tudtam mi ez, a sör íz csak utólag jött, teljesen rendben van hollandiában fele ennyibe kerül hogy van ez?

    VálaszTörlés
  3. Alapvetően a belgasörök különlegességek legalábbis nekünk magyaroknak nálunk ilyen sörök sosem voltak nem is lesznek ezekhez felkell nőni. Ezeket nem a pils vagy lagerekhez kell hasonlítani. És igen is van Duvel íze! Más az elején (szőlös) és más a sör vége fele az íze (körtés) Többször ittam és mindíg ilyen csak nem mindegy a hőfok sem!

    VálaszTörlés
  4. Most kóstoltam először. Összességében finom, de én inkább édesnek találtam az íz lecsengését. A masszív hab az nagyon rendben van (még mindig azt "kanalazom a pohár aljáról), ahogy az ereje is. Engem ízre leginkább az Ötös Baltikára emlékeztet, igaz ez azért más kategória, de valahogy mégis

    VálaszTörlés
  5. J.tamás 10-éve élek írországban ,de a duvel mint a belga sör nagyon bejön mind a belgák a csehek és németek tudnak sört főzni

    VálaszTörlés
  6. Voltam a sör gyárban engem megfogott az íz, számomra kellemes, karakteres, nem csak az alkohol foka miatt igazi markáns sör, de hát ízlések és....izlelő bimbók. Egyszer próbáld ki és dönts

    VálaszTörlés
  7. Finom sör,érdekes hogy Hollandiában 1,5 euró míg Magyarországon majdnem 1000 forint. Nekem a Duvel 6,66 jobban ízlik mert alacsonyabb alkoholtartalmú ezért jobban dominál a komló íze!

    VálaszTörlés