2011. július 24., vasárnap

Spaten 4.5%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: Figyelem, a tesztoldal legolcsóbb söre következik. A Spatent 99Ft-ért(!) vesztegették a boltban, amelyet a címke alapján a Spaten-Löwenbrau Csoport licensze szerint gyártanak...Miután lepattintottam a finoman szólva nem túldesignolt üvegről a jelölésektől és bárminemű mintától teljesen megfosztott kupakot, első dolgom volt beleszagolni: Savanyú mosogatórongy, némi citromos mosogatószer beütéssel. Belekortyolva csak megerősítést nyert a 99Ft-ból összehozott poshadt ízvilág és eszembe jutott Beatrice dalából egy részlet: "A világos sörtől savanyú a szád, nem ígéri senki, hogy jobb élet vár rád... 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás :)"

Ez a sör tényleg nagyon komoly, szerintem mindenkinek meg kellene egyszer az életében kóstolnia, hogy később legyen összehasonlítási alapja. A katasztrofális Steffl, az utóízekkel teli Kaiser és a nálam nagyot bukott Löwenbrau mellett a Spaten is felkerült a "soha többet" kategóriába :) Szegény Müncheniek, biztos nem ilyenre tervezték, kíváncsi lennék, hogy Németországban is vajon hasonló alsókategóriás sörnek számít-e...
Ja, ebbe is tettek a már oly sok sört elrontó kukoricadarából.. már meg sem lepődöm.. :)


Alkoholtartalom: 4.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricadara, komló

Gyártja és forgalmazza: Borsodi Sörgyár Zrt. Bőcs, Rákóczi u. 81. a Spaten-Löwenbrau-Gruppe Németország licensze alapjánItt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 99 FtÉrtékelés:

Újra vennék? – Soha :)
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 0/10
Ár/érték arány: 2/10

14 megjegyzés:

 1. Helló. Borsodi gyártja és forgalmazza is ezt a förtelmet. Tetszik a blogod. Én is hasonló cipőben járok a sörkóstolással mint Te, de blog írásnak nem kezdtem neki. Inkább olvasom a tiéd. További jó sörkortyolgatást. Üdv János

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm szépen, kellemes időtöltést, jó olvasgatást :)

  VálaszTörlés
 3. Igazad van! Amit a Borsodi gyárt licence alapján az mind maga a förtelem! Sajnos Mo.-on nincs igény a jó sörre, mert akkor ezt nem lehetne eladni. Soha többet borsodi Spaten!

  VálaszTörlés
 4. Én egyszer Olaszországban is ittam Spatent, az fehér dobozos és 5 % alkoholtartalmú volt. Az kifejezetten finom volt, azóta se ittam sok jobbat. Sajnos az itthoni max. egy átlagot hoz, de azért én teljesen szörnyűnek azt se éreztem.

  VálaszTörlés
 5. Sajnos köze nincs ennek meg a itthoni Löwenbräu-nak az eredetiekhez. Mondjuk, hogy ég és föld a különbség!

  VálaszTörlés
 6. Nem értek egyet az előttem szólóakkal. A Spaten ár-érték arányban nálam jó helyzést ért el. Kellemes az íze, az utóíze enyhén kesernyés, ami nálam bejön. Szerintem jobb, mint az undorító utóízű Borsodi, vagy Soproni!

  VálaszTörlés
 7. Én egy vidéki CBA-ban vettem egy dobozos Spaten-t 290ft-ért és az íze is nagyon jó volt..pont az ellenkezöjét tapasztaltam mint te

  VálaszTörlés
 8. Nemrég megkóstoltam egyet,és vmi borzasztó volt.Jellegtelen,szinte bubimentes víz íze volt.Nekem felkerült a legrosszabb sörök listájára.Ingyen se kellene.

  VálaszTörlés
 9. Sziasztok ! Pont most iszom, s szörnyű..

  VálaszTörlés
 10. Német tradíció Borsodi módra

  http://soromok.blog.hu/2010/11/19/nemet_tradicio_magyar_modra

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok,
  Itt furcsa, ellentmondásos vélemények vannak! Egy biztos: amikor leárazás okán vettem egy tálca borsodi Spaten-t (149/butelka), az első néhány korty után fogtam magam, és dühömben írtam a borsodi ganéknak, hogy feljelentem üket a német anyacégnél, hogy a márkanevüket bitorolva ilyen poshadt, híg lóhúgyot forgalmaznak! Aza a hozzászóló, aki 290-ért vette, valszeg eredeti németet vehetett. No az nekem is ízlik...

  VálaszTörlés
 12. Én vagyok olyan szerencsés, h Münchenben a Spatenhausban eredeti Spaten-t ihattam.......és az a sör nem az volt, amit itt gyártanak.
  A Spaten egy jó sör, csak sajnos nem idehaza.

  VálaszTörlés
 13. Most iszogatom az eredeti SPATEN Münchener Hell sört, és azt kell mondjam itt németben az egyik leginkább számhoz illő sör! Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó! Amúgy a kedvencem a HTB Spezial, szóval annál soha rosszabbat! :)

  VálaszTörlés
 14. azért ne nevezzük németnek ami nem az .... ez egy tipikus magyar átbaszás egy rakás ihatatlan moslékos fos ami sajnos egy egyébként kiváló bajor sör nevét viseli

  VálaszTörlés