2011. július 23., szombat

Salitos - Mojito ízesített sör

Típus: Német sör, ízesített, világos

Saját tapasztalat: Az ízesített sörök nagy sikernek örvendenek, amióta a Borsodi Friss és Soproni gyümölcsös szériák megjelentek itthon. A Salitos Németországból származó ízesített sör, amelybe ezúttal Mojitot kevertek. Az üveg tartalma 58% üdítő, valamint 42% sör. A cucc egészen bizarr színű, teljesen zöldes, amely, - ha lett volna UV lámpa itthon - tutira világított volna alatta :)
A Salitos íze és illata tényleg hasonlít a mentás Mojito-ra, de olyannyira elnyomja a sörtartalmat, hogy sosem mondanám meg róla, hogy tartalmaz akár egy hangyányit is. Ízében édes és savanyú árnyalatok is felfedezhetőek, feltehetően a rengeteg adalékanyagnak (savanyúságot szabályozó anyagok, citromsav és egyéb tényezők (direkt így akarták? :) ) miatt.

Őszinte leszek: Nem ittam meg az egészet, mert csak húztam a számat...ezért kapja az alacsony pontszámot is. Megkóstolni egyszer érdekes volt, de rendszert nem csinálnék a fogyasztásából.

A Salitos család tagjainak listája:
Salitos Tequila
Salitos Ice
Salitos Mojito
Salitos Cuba Libre
Salitos Cerveza


Alkoholtartalom: 5%

Összetevők: szénsavas ivóvíz, sör (ivóvíz, árpamaláta, komló), cukor, aroma, étkezési sav (Citromsav), antioxidáns (aszkorbinsav), savanyúságot szabályozó anyag (trinátrium-citrát), színezék (E104, E133)

Gyártó: Salitos Brewing Company GmbH. Obers Feld 33106 Paderborn, Germany
Forgalmazza: United Brands Magyarország Kft. 1211 Budapest, Szikratávíró u. 17-21.

Itt vettem: Kecskemét, Tesco - Ára: 399 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Nem
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 2/10
Ár/érték arány: 3/10

2 megjegyzés:

  1. Elég érdekes az értékelés. Úgy tűnik, hogy már előre eldöntette a kedves értékelő, hogy nem fog tetszeni neki, és kifejezetten "fikázó" az egész.

    Nekem speciel baromira bejött, és sokkal jobban ízlett, mint valaha is bármilyen egyéb ízesített vagy nem ízesített sör. Ízlés kérdése, de én elég válogatós vagyok, kompromisszumot nem ismerek, kizárólag a legjobb felel meg...

    Külön érdekessége a Salitosnak, hogy az üveg alja úgy van kialakítva, hogy ha van 2 üvegünk, az egyikkel ki tudjuk könnyedén nyitni a másikat. Nálam ez az ötletesség egy újabb plusz pont...

    Az egyedüli negatívum az ára, az egyik legdrágább sör, ami kapható. De nem véletlen. Nálam a Sör pontszám 10/10, és az ár/érték arány is csak a drágasága miatt 9/10.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszett abszolutt, En a Salito Ice-ot probáltam, a sör izét én se érzem de semmi gond vele és bármikor vennék ujra és fogyasztanám, még be is rugnák töle szivesen :)

    VálaszTörlés