2011. szeptember 16., péntek

Corgon 4% - Szlovák sör

Típus: Szlovák sör, Világos

Saját tapasztalat: Alacsony alkoholtartalmú, lightos sör a Corgon, amelyet a Smädny Mních-hez hasonlítanék. Kitöltése után a habja gyorsan eltűnt, de nem emiatt végzett a középmezőnyben. Alapvetően erősen keserűnek éreztem, minimális savanykás utóízzel megspékelve, amelyhez hozzájött egy tipikus "dobozíz" is. Picit több szénsav volt benne a kelleténél.


Alkoholtartalom: 4%

Összetevők: ivóvíz, maláta, különleges komló

Gyártja és forgalmazza: Heineken Slovensko, a.s., Novozámocká 2, 947 12 Hurbanovo, SR

Itt vettem: Ajándék volt, de az ára 0.59€



Értékelés:

Újra vennék? – Talán
Megérte? –

Sör pontszám: 5/10
Ár/érték arány: Nincs

6 megjegyzés:

  1. Én nemrégen ittam a 10% os változatát. Szerintem az íze egy nagy nulla! Sima szénsavas keserű víz íze van. Az alkoholtartalmát pedig egyáltalán nem lehet érezni. Nem is értem, hogy a szlovákok hogy tudnak ilyen igénytelen pancsot meginni. Ennél még a 100ft alatti sörök is különbek. Csak annak örülök, hogy nem adtam érte ki pénzt, mert én is kaptam. Pontszám: 0/10

    VálaszTörlés
  2. nekem szlovákiábol szoktak hozni,ár érték arányhoz képest kiválo sör,ami még izlett,az a piros kozel 12%-os malátatartalommal:),nagyon brutális:):):)

    VálaszTörlés
  3. Most iszom az uveges 12%-os verziot, azt kell hogy mondjam nagyon rossz, banto utoiz van benne, mintha kukoricadarat tartalmazna, vagy lehet, hogy csak az a problema hogy az elmult napokban Zlaty Bazantoztam, azt azutan jellemzo hogy nem izlenek a mas markak! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg ez a kedvenc szlovák söröm. Nemrég vettem ilyet, meg szlovák 10%-os Kozelt, meg szlovák Kelt-et, és nekem ez ízlett a legjobban.

    VálaszTörlés
  5. http://www.parameter.sk/rovat/bulvar/2007/08/18/corgon-legjobb-szlovak-sor

    VálaszTörlés
  6. Ezek a "versenyek" igencsak nevetségesek. Beneveznek néhány sört, azok közül lehet, hogy a legjobb, de méginkább csak megveszik a címet. Hogy lehetne már egy multinacionális gyár, olcsó söre a legjobb! Biztosan tudjátok, de a kőbányai is rendelkezik "a legjobb sör" címmel, több évben is elnyerte. Azt meg mindenki tudja, hogy pocsék!

    A legjobb Szlovák sörök itt találhatók:
    http://www.ratebeer.com/beer/country/slovak-republic/178/

    A Kaltenecker söröket érdemes itt elsősorban megemlíteni. Azok már több igazi versenyt is megnyertek. Olyat, ahol a sör minősége volt a szempont, nem a pénzügyi körök ereje, és a marketingszempontok a egy-egy márka mögött.

    VálaszTörlés