2012. május 19., szombat

Eggenberg Silver Bottle 4.9% - Osztrák sör

Típus: Osztrák sör, világos

Saját tapasztalat: Az Eggenberg Silver Bottle egészen előkelő (nagyot villantós) módon, fémpalackban került forgalomba, és Ausztriáig kellett mennem, hogy rátaláljak egy Interspar-ban. A szokásos, sörnyitóval lepattintható kupak helyett egy kézzel levehető megoldást választottak, amely azonban a levétel pillanatában majdnem elvágta az ujjamat. A kis fémhurkot olyan vékonyra készítették, hogy a levételhez kifejtett erőmmel majdnem sikerült véraláfutásossá tennem az ujjamat.
Miután azonban leküzdöttem ezt az akadályt, a pohárban egy egészen világos színű sör fogadott (partysör jelleg?). Íze teljesen tisztának tűnt, amolyan "Deutsche Reinheitsgebot-os", azonban valamiért a Miller Genuine Draft jutott róla eszembe. Annak volt hasonló ízvilága, bár annak a Cold Filtering miatt. Az Eggenbergnek pedig kicsi "folyékonykenyeres" beütése is volt a szimpla keserű, sörös ízvilág mellett.
Összességében finom, egyszerű sör volt, de a 1.49€-s árával eléggé el van szállva a normálistól, főleg, hogy 0.33 l-es volt az a Silver Bottle. Felvágós partykon biztosan komolyat lehet vele villantani, de sörkóstolóként erős közepest kap most tőlem.

Az Eggenberg családnak még egy tagja ott lapul a hűtőben, mégpedig a Samichlaus, amely 14%-os alkoholtartalmával az egyik legerősebb sör a világon. (hamarosan tesztelésre kerül)

Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: víz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Brauerei Schloss Eggenberg, 4655 Vorchdorf, Austria

Itt vettem: Interspar Wels, Ausztria, Ára: 1.49€ (0.33l), 2012.03.










Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: Design nélkül 4/10, Designnal: 6/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Nem :)

2 megjegyzés:

  1. A Samichlaus egy igen komoly különlegesség, évente csak egyszer főzik, elég kis mennyiségben. Az nagyon komoly lesz, egyszer kóstoltam, felejthetetlen. Kicsit sok benne az a 14%, de nem tudom neki hibaként felróni, annyira jó.

    VálaszTörlés
  2. Erről viszont a ratebeeren egy értékelő azt írta, hogy olyan szép az üveg, hogy jobb lenne, ha üresen adnák, annyira szar a sör benne :) 9 pontos a 100ból...

    VálaszTörlés