2012. május 1., kedd

Lasko Zlatorog Lager 4.9% - Szlovén sör


Típus: Szlovén sör, világos 

Saját tapaszatlat: Az Union párja volt abban a bizonyos FHM cikkben, ahol Pajtás főhősünk nekivágott az éjszakának, és számolatlan mennyiségű Zlatorog és Union elfogyasztása után szétpörögte magát. Kíváncsian vártam tehát, hogy vajon milyen ízű lesz a újabb szlovén söröm, a Zlatorog, amely szó szerint úgy tudom, aranyszarvat jelent. A pohárba kitöltve gyakorlatilag alig volt habja, de ezt betudtam annak, hogy dobozos változatot kóstolok. Színe átlagos, világos, valamint alkoholtartalma is hozza a sörök nagy átlagát, egészen pontosan 4.9%. Íze kimondottan kellemes, pils típusúnak mondanám, és utóízt nem fedeztem fel benne. Kellemes, megfelelően keserű, visszagondolva a Lasko Club-ról is hasonlókat írtam valamikor nyáron.
A Zlatorog egy átlagos, sallangtól és kellemetlenségektől mentes sör, amelyért a 199 Ft egyáltalán nem volt sok.



Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: víz, komló, maláta, malátát nem tartalmazó gabonafélék

Gyártja: Pivovarna Lasko D.D. Trubarjeva Ul. 28. SI-3270 Lasko, Slovenija
Forgalmazó: Szlovénia Képviselő és Foraglamzó - Parador Kft. 1149 Budapest, Róna u. 107/A.

Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 199 Ft (kb. 2011.őszén)





Értékelés
Sör pontszám: 6/10
Ár/érték: - 6/10
Újra vennék? – Nem igazán
Megérte? - Igen

3 megjegyzés:

  1. Kiváló sör! Én nagyon szeretem. Agyonveri a magyar népsöröket. A tescoban néha van 200 forint körül, annyit lazán megér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiváló... nagyon bőkezűen bánsz ezzel a jelzővel. Nem lehet túl nagy tapasztalatod az igazán jó sörök terén, ha Neked ez (is) kiváló!

      Ez egy sima alap ipari láger sör, mégpediga rosszabbik fajtából! Nem az a mérce, hogy a magyaroszági tömegsöröknél jobb-e, mert azoknál nem nehéz. De kategóriájában ugyan arról beszélünk. Mert egy csöppnyit klevésbé szar, attól még nem jó!!!

      Törlés
  2. hááát, ahhoz lehet csak hasonlítani,mait előtte /addig ivott az emberfia.És ha eddig Magyarországon ivott (és magyarul írott), akkor mi más is lehetne az összehasonlítási alap. Nem tudhatni, a többi sör mivel tud többet.Ha több a szar Magyarországon mint a jó, akkor ez arányaiban nem közepes, ugye.

    VálaszTörlés