2013. augusztus 23., péntek

Soproni Démon Meggy 4%

Típus: Magyar sör, gyümölcsös

Saját tapasztalat: A Soproni söröket kimondottan szeretem, szerintem az egyik legjobban csúszó magyar sörök közé tartozik, így örömmel bontotam fel a Soproni Démon Meggyes változatát. A pohárba töltve szép, vöröses színnel pompázott, valamint habja is egészen korrekt volt. Ízében határozottan gyümölcsösnek hatott, amely mellé kis sörös kesernyés, barnasörösen édeskés, valamint meggyesen savanykás világ is beugrott. Egy 31 fokos nyári estén kóstoltam meg, és kimondottan jól esett. Arra a tényre viszont, hogy az összetevők között mit keres a bodzalékoncentrátum egy meggyes sörnél, nem sikerült rájönnöm - valószínűleg az élelmiszeripar titka marad. Szerintem ne is bolygassuk...




Alkoholtartalom: 4%

Összetevők: sör (víz, árpamaláta, komló), meggyital (víz, fruktóz, bodzalé koncentrátumból, étkezési savak: tejsav, citromsav, meggylé koncentrátumból, aroma)

Gyártja: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 9400 Sopron Vándor Sándor u. 1)

Itt vettem: Tesco, Kecskemét; Ára: 219 Ft (2013.03)






Értékelés:
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték arány: - 8/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

1 megjegyzés:

  1. Nem tudom lehet-e magyarnak nevezni egy holland központú multinacionális vállalat termékét. Az itt gyártott mercedes sem magyar autó! Az igaz, hogy a Soproni "Démon" vonulata magasan a nagyüzemi átlagsörök felett van, de a nyomába sem ér a kézműves söröknek, amit utánozni szeretne!

    Ez a Békésszentandrási Meggyes Sör-t másolja, de nagyon kevés sikerrel! Az igazi gyümölcsöt nem pótolja az arokmákból kotyvasztott ízesítő! Az együtt főzést, és érlelést sem helyettesíthetjük a folyamat legvégén való összekutyulással. Ja és az alapsörnek is kitűnőnek kell lennie, ha jó végeredményt akarunk.

    http://www.sorfozde.com/article/meggyes-sor

    VálaszTörlés