2013. augusztus 23., péntek

Hacklberg Brauerei Urhell 5.5%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Hacklberg passaui sörfőzdéjének egyik termékéhez már volt szerencsém tavaly, mégpedig a Hacklberg Braurei Jubiläumsbier 5.5%-hoz, amely átlagos német sörként maradt meg bennem. A Hacklberg Urhell egy világos, 4.9% alkoholtartalommal rendelkező világos sör, amelynek színe egyáltalán nem affelé indítja az ember gondolatait, hogy ez egy telt sör lenne, hanem inkább az olcsóbb kategória jut eszébe róla. Kitöltés után habja semmivé foszlott, ízében pedig kellemetlen, száraz, édeskés utóízek jelentek meg, amelyek jelentősen levontak az élvezeti értékéből. Német sörökhöz mérten szerintem nem üti meg a lécet, mindenképpen átlag alattinak mondanám mind "kinézet", mint pedig beltartalom szempontjából. Ennél még egy Löwenbrau (eredeti!) is sokkal jobb! :)


Alkoholtartalom: 5.5%


Összetevők: víz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Braurei Hacklberg, 94034 Passau

Itt vettem: Németország, Vilshofen, REWE Ára: 0,79€


Értékelés
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték: - 6/10
Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? - Nem

8 megjegyzés:

 1. Lesz megint Főzdefeszt, a hazai kézműves sörök fesztiválja, szeptember 6-8-ig, Budapesten a Mikszáth Kálmán téren. Ott meg lehet kóstolni a jobbnál jobb söröket! Belépő nincs!!!

  Info: http://www.facebook.com/fozdefeszt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Plakát:
   http://m.cdn.blog.hu/fo/folyekonykenyer/image/poszterjpeg.JPG

   Törlés
 2. 600-700Ft egy korsó, hajrá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen reális, ha azt nézzük, hogy bármely hasonló rendezvényen, fesztiválon, vagy szórakozó helyen, 1500 Ft-ba kerül 4 cl jó minőségű pálinka, pl. Rézangyal. Azt azért el lehetne végre már fogadni, hogy a jó sörök is drágák! Az alapanyagok mennyisége, minősége, adók, szállítás stb. Nem a multinacionális mamutvállalatok tragikusan silány termékeihez kell hasonlítani, úgy ahogy természetes az is, hogy a jó bor is sokkal drágább a kannásnál.

   Törlés
 3. A kiváló minőségű kézműves sörök mindig drágábbak a hányadék nagyüzemi löttyöknél, ez természetes. De minden fillért megérnek, meg kell őket kóstolni! Nem úgy mint a budavári sörfesztiválon, a 600 Ft-os dobozos borsodi. Mindez a 2000 Ft-os belépő után, hegymászást követően, macskakövön egyensúlyozva! A főzdefeszt az igazi... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A jó sör nem bebaszni való, hanem élvezni. Kevesebbet kell inni, de minőséget. Ugyan annyiba vagy anyagilag, ha a 10 borsodi helyett 2-3 kézművest veszel. A dizsiben is inkább iszol kevesebb Jägermeister-t, mint több noném kommersz rövidet, nem?

   Törlés
 4. Sör webáruházak:

  A világ legjobbjai
  http://csakajosor.hu/index.php?categoryID=88&show_all=yes

  Hazai kézműves sörök
  http://kezmuves-csemege.hu/artisanal-beers?sort=p.price&order=ASC&limit=100

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nagyipari sör úgy viszonyul a kézműveshez, mint a zacskós leves anyukád vasárnapi húsleveséhez!

   Törlés