2011. július 2., szombat

Blanche de Bruxelles - Belga Búzasör

Típus: Belga sör, világos, búza

Saját tapasztalat: Rossz belga sört még nem ittam, így indultam neki a Blanche de Bruxelles-nek is, és most sem kellett csalódnom. Finom, friss, szűretlen búzasört készített a belga sörgyár, amely egészen világos színével - a Hoogardenhez hasonlóan - szépen mutatott a pohárban. Itatta magát, különleges ízt varázsolt neki a benne lévő koriander és curacao. Koriandert a Borsodi Búza is tartalmazott és az is nagyon ízlett, igaz a hazai búzasört a Belga árának harmadáért vesztegetik a nagyobb hipermarketekben. 600Ft-ot viszont ez a sör szerintem nem ér. Ha mindenképpen belga sört keres valaki, akkor inkább Leffe, 350 Ft körül!


Az üveg első és hátsó címkéin található egy pisilő kisifú, aki szerintem a brüsszeli utazásaim során látott Manneken Pis szobor kiköpött mása. Ez Brüsszel belvárosában található, és - nem túl meglepő módon - szökőkútként funkcionál :) Logikus egy belga sörre jelképként tenni.. még szerencse, hogy a sört nem ez a kisfiú kreálta, hanem sör-szakértő emberek! :)

Forrás: Wikipedia


Alkoholtartalom: 4,5%

Összetevők: víz, árpamaláta, búza (40%), komló, sörélesztő, koriander, curacao

Gyártja: Brasserie Lefebvre, Rue du Crloly 54. B-1430 Quenast, Belgie

Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 599 Ft (0.33l)



Értékelés:
Újra vennék? – Olcsóbban igen
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 7/10
Ár/érték arány: 2/10

3 megjegyzés:

  1. Csapoltba ittam a belga sörözőben.
    Finom,könnyed sör.
    Nekem ízlett.Jó pár korival lecsúszott az augusztusi nagy melegben

    VálaszTörlés
  2. Les2Alpesen nem birtam ki, kertem egy korsoval, 8,30 euroert. eletem legdragabb sore volt, de ugy meg sose esett egyik sem :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem az íze pontosan annyival finomabb a Leffénél, mint amit az ára mutat. A sörpontszámmal egyetértek, de az ár/érték arány úgy gondolom bőven 7!

    VálaszTörlés