2011. július 1., péntek

Coronita Cerveza Mexikói Kukoricasör

Típus: Mexikói sör, világos

Saját tapasztalat: Coronita.. nagy név, drágán. A palack kialakítása, annak űrtartalma eltér az itthoni normáktól: 0.355l. Az első kortyok ízvilága egyedi, kicsit édeskés és nekem először száraz beütésű volt. Később, ahogy fogyott a palack tartalma, átment íztelenségbe és a vége felé már szinte olyan volt (kis túlzással), mintha szánsavas ásványvizet innék. A Coronita sokaknak a kedvenc beülős-beszélgetős söre (itala), talán amiatt, hogy könnyen csúszik, csajok és hölgyek számára elmondásuk alapján fogyaszthatóbb - mivel nem olyan keserű -, és hát mondjuk ki, itt-ott divat vele villogni, menőzni is. Bár még nem ittam más mexikói sört - sőt kukoricasört sem - de ez alapján nem is fogom égen-földön kutatni őket. Egyszer, kipróbálni viszont jó volt.



Ami feltűnő volt a hátsó címkén az összetevőknél:
- víz (ok)
- árpamaláta (ok)
- komló (ok)
- Kukorica és/vagy rizs! - Okés, na de most akkor melyik? Vagy nem tudják miből készítik, egyszer ebből, egyszer abból, ami éppen raktáron van? Vagy amit az aktuális műszakvezető talál? Vagy ennek így "és/vagy" kapcsolattal mi értelme lehet?
A kérdést nyitva hagyom, ha tudjátok, írjátok meg :)


Alkoholtartalom: 4,6%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukorica és/vagy rizs, komló, E300 antioxidáns

Forgalmazza: Qperator Kft. 1138 Budapest, Váci út 177.

Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 389 Ft




Értékelés:

Újra vennék? – Nem hiszem
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 5/10
Ár/érték arány: 4/10

11 megjegyzés:

  1. A rizsnek és a kukoricának jóformán semmi köze a sörhöz. A jóféle sörök kizárólag gabonafélék eejesztéséből készülnek - legtöbször árpából. A búza sem tartozik már a tisztasági törvénybe, mint ahogy a rozs sem.. A kukoricát /és vagy rizst pótanyagként használják fel a sörgyártás során, mivel a sör erjesztéssel készül, és a kukorica, rizs és egyéb szénhidráttartalmú anyagok energiaként szolgálnak az erjesztő baktériumok számára, ugyanakkor kialakíthatnak egy "lazább" ízvilágot, mivel a kukorica/és vagy rizs aromája nem szűrhető ki az erjesztés és a többi folyamat során. Egyszóval, szerintem is igen >> mikor mit használnak :) Ugyanis ezek csupán segédanyagok. Nem vagyok sörszakértő - nőnememből adódóan pláne :D (nem szeretem mert keserű és hízlal), de szerintem a coronita semmiben nem különbözik a sörtisztaság törvénye szerint készült söröktől , sőt, meg merem kockáztatni hogy pár fokkal alatta van :P Az "igazi" söröket komlóból, vízből, árpamalátából, és élesztőből készítik, és nem dobálják tele más "szeméttel" :D Üdv, A :)

    VálaszTörlés
  2. Én egy másik Mexikói sört kóstoltam meg, amit SOL -nak hívnak. Ez szerintem már merőben eltér a Coronita világától, hiszen eltűnik a szerethető, barátságos íz. Ebben az első kortyok után, lehet viccesen hangzik, de mintha egy kis pincedoh aromáját lehetne felfedezni. Eléggé érdekes sör, nem tudom elképzelni ennek a sörnek a fogyasztó rétegét, hiszen nálunk eléggé drága, és hát, igazán elmélyült sörbarátoknak tudom csak ajánlani, egyszer mondjuk megéri megkóstolni.

    Összetevői: ivóvíz, árpamaláta, kukoricakeményítő, komlókivonat, nátrium-aszkorbát.

    Ez a sör, teljes mértékben visszaadja a Mexikói szikkadt,kopár és kaktuszos prérik hangulatát.

    VálaszTörlés
  3. A véleményem az, hogy az Amerikaiak szeretnek Mehikóba nyaralni és ezt a sört kedvelték meg így nagy piaca lett amit próbálnak Európában is nyomni. Az összes Amicsi filmben is ha sörről van szó ilyet isznak általában.
    Nem rossz sör jéghidegen egy szelet lime-al a melegben egy csinos lánnyal :-)

    VálaszTörlés
  4. Sajnos en liszt erzekenyvagyok igy nemtudok mas sort inni,nekem azert jo igaz most mar csak Corona sor van ami nem ugan az pedig nekem is jol esne egykorty hideg itoka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor sürgősen hagyd abba, mert az árpamaláta nem jó a bolyhaidnak!
      http://www.damm.es/wps/portal/webdamm/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os_hARx93Jw_n4ABTE6OQAEf3EC8DKNAPB-kwi_fwCQnxNwwOcHM2cQ128jX3NTOEqQDLG-AAjgb6fh75uan6BdnZaY6OiooAT6W6cQ!!/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfUUFMR0JIQ1NQNTQyVFBBR1VKMDAwMDAwMDA!/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/migratewcm_1/WebPublica/CervezasDamm/EstrellaDammDaura
      például

      Törlés
  5. Mexikói sörből szerintem érdemes még a Tecate-t kipróbálni, szintén nem olcsó, de megéri megkóstolni. Én Budapesten, az Arriba Taqueira nevű mexikói gyorsétteremláncban kóstoltam, limegerezddel adták, és tényleg nagyon finom volt, nyári melegben kitűnő hűsítő sörike. Nyilván ezeknek mind van egy divatfaktora, és ez is belejátszhat az élvezetbe.
    A Sol-t pedig általában januárban a T betűs hatalmas brit eredetű hipermarketben le szokták értékelni olyan 280 Ft / üveg környékére, én legalábbis már két külön évben is belefutottam ilyen akcióba.

    VálaszTörlés
  6. kukorica és/vagy rizs...amelyik éppen olcsóbb...bár ízben leginkább valami savanykás aromával megvert ásványvíz; egy szégyen sörnek hívni is és szánom azokat, akik ezt a sz_rt képesek megvenni...pláne ha azt hiszik, hogy ők ettől különbek, mert ők ezt isszák, ha 'sört' akarnak...szerencsétlen barmok...

    VálaszTörlés
  7. A coronita, a világ egyik legrangosabb sörértékelő oldalán mindössze 1%-ot ért el, több mint 3000 értékelés alapján!

    http://www.ratebeer.com/beer/corona-extra/742/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt ne vedd figyelembe, full szubjektív, szar weboldal

      Törlés
  8. nekem nagyon izlik kedvenc söröm.nyilván vannak embereknek akiknek nem izlik de viszont az emberknek a 80%-a azért fikázza szerintem mert nincs rá pénzük vagy egyszerüen sajnálják azt a kis pénzt kiadni a legjobb dolgokért.

    VálaszTörlés