2011. július 21., csütörtök

Hoegarden Wit Blanche - Belga búzasör

Típus: Belga sör, világos, búza

Saját tapasztalat: Olyan mintha csapolt Edelweiss és Leffe lenne összekeverve, egy maxi világos kiadásban. A Hoegarden is tipikusan olyan sör, amelyből nem lehet otthon elég, hiszen nagyon könnyen csúszik a citrusos beütéssel rendelkező, pont megfelelő szénsavtartalmú fehér (nagyon világos sárga) szűretlen búzasör. Az egyik képen látszódik, hogy "van benne anyag rendesen": A hűtőben állt egy keveset és az üveg aljánál szépen összegyűlt a benne lévő tartalom!
Csapolva az egyetem alatt ittam ilyet Pesten, a Nagykörúton egy kocsmában, de a mostani üveges is van legalább olyan finom, mint az volt. Citromkarikával lett volna az igazi, de sajnos nem volt itthon. Nem baj, veszek belőle még egy üveggel és kipróbálom úgy is. Asszem, ez 9.5 pont lesz :)


Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: víz, árpamaláta, búza, komló, koriander, curacao, sörélesztő,

Importálja és forgalmazza: Borsodi Sörgyárak Zrt. Bőcs, Rákóczi út 81.


Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 391 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 9.5/10
Ár/érték arány: 8/10

10 megjegyzés:

  1. A világ egyik legjobban eltalált söre! Asszem megyek, és megbontok egyet :) mindenki egészségére! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedvenc söröm! Én az egyik törzshelyemen könnyen hozzájutok - és szerencsére csapolva! A hatszög alapú, vastagfalú, legalább fél kilós korsó hamar a búzasörök esetében ajánlott 10 Celsius fokra melegíti, így jobban kiadja a korianderrel és szárított narancshéjjal gazdagított ízvilágát. Gyakran próbálkozom más búzasörökkel is, de sajnos az általam eddig kóstoltak meg sem közelítik - pedig jó lenne egy hasonló elfogadható áron. Apropó elfogadható ár: mostanában a Lidlben kapható német import Perlenbacher Premium Pilset iszom, amit a 179 Ft-os árához képest meglepően jó sörnek találok, ami szerintem veri az összes magyar márkát és a hasonló árú licenc söröket! Kedves Tamás! Szívesen olvasnék róla itt egy értékelést, mert az eddigi tesztjeid alapján hasonló lehet az ízlésünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a csapolt Blanche de Namur sör jobb mint a Hoegaarden bár ez utóbbit kedvenceim között tartom számon az elérhető kategóriában.

      Törlés
  3. Egyik kedvencem! Nyáron egy árnyékos teraszon ülve igazi felüdülést jelent. Ilyenkor télen pedig, kicsit visszaad valamit a forró nyári esték hangulatából...természetesen egy fűtött nappaliban ülve :) Ajánlom mindenkinek!

    VálaszTörlés
  4. Ez egy remek sör, csak azt nem tudom, miért ragaszkodnak nálunk a citromkarikához a búzasörben ??? Németországban és Belgiumban se raknak bele...

    VálaszTörlés
  5. Sajnos ez is a multinacionális karvalytőke martalékává vált, az ABInBev személyében!

    VálaszTörlés
  6. Eddig ez a legjobb búzasör amit ittam! Barnából pedig az Erdinger.

    VálaszTörlés
  7. Nekem nem nagyon jött be ez a sör.
    Lehet,hogy rossz szériát fogtn ki,de nekem nem volt olyan érzésem,hogy búzasört iszok.
    Nekem jobban bejött a HB világos búzasöre.

    VálaszTörlés
  8. ez nem sör ez egy rakás szar búzából, remélem egyszer szétválik a szabályozás és a búzamoslékokat nem fogják sörnek nevezni hanem mondjuk sör jellegű szeszes ital korianderrel meg kutyafaszával köcsögöknek :)

    VálaszTörlés
  9. búzasör ... buzisör....... ez egy túlárazott rakás szar, véletlenül sem sör a sok sznobwannabe pedig ha egy borsodis flakonból inná egyből menne a csatornába

    VálaszTörlés