2011. május 31., kedd

Steffl

Típus: Világos Német (osztrák) sör

Saját tapasztalat: Habját gyorsan vesztő, ránézésre világosabb sör. Nem vártam csodát tőle, de belekortyolva azonosíthatatlan ízvilág fogadott. Van egy fajta keserű íze (ami normális), azonban tovább kóstolgatva nekem sós-savanyú árnyalatok tűntek fel benne. Olyasmi, mint amikor a kocsmában a csapolt sör nem friss, vagy a csapolóberendezés nem megfelelően van tisztán tartva és a sör átvesz egy fajta romlottság(ot) (idéző) ízt. Ha durvábban akarok fogalmazni, akkor nekem egy átbulizott éjszaka utáni másnap gyomorbántalmaiból fakadó kellemetlen íz ugrott be (gyakorlatilag hányás beütés) :)
A szavatossági időre gyanakodtam először, de annak lejártáig még 6 hónap van, tehát az osztrák sörgyár valószínűleg tényleg ezt az ízhalmazt szerette volna előállítani, ami a korsómban jelentkezik. A szénsav kb. 5 perc után egyszerűen elillan, mintha nem is lett volna, és ezzel végleg nullára küldi az összképet. Egyetlen szerencsém, hogy legalább full hideg volt a sör… A dobozra írt alkoholtartalom hatásáról nem tudok nyilatkozni, mert megmondom őszintén nem ittam meg a 0,5l-t.
Inkább kibontottam mai második tesztalanyomat, egy Staropramen-t :)

Alkoholtartalom: 4,5%

Összetétel:
Víz, árpamaláta, kukorica, komló

Gyártó: Ismeretlen – nem merték ráírni? :)
Forgalmazó: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (9400 Sopron, Vándor Sándor u. 1.)

Itt vettem: Kecskemét, Malom Center, CBA - Ára: 209Ft.Értékelés:

Újra vennék? – soha
Megérte? – nem

Sör pontszám: 2/10
Ár/érték arány: 3/10

18 megjegyzés:

 1. Egyetértek, jól csúszik, de az íze nem túl kellemes. Nem ajánlanám a jobb sörökre vágyóknak.

  VálaszTörlés
 2. Az biztos, hogy nem Ausztriában gyártják :) 1X meglehet inni.

  VálaszTörlés
 3. Az biztos, hogy nem a sörszakértők asztalára való ez a sör, de szerintem nem annyira rossz mint amennyire le lett fikázva. Persze csak akkor igaz, ha az olcsó kategóriás sörökről beszélünk. Tehát ár-érték arányban, ha olcsó sör kell (nincs nálad a bankkártya csak apró, stb okok miatt) akkor a Steffl is bőven számításba jön.
  Lecsúszik az! :)

  VálaszTörlés
 4. Szerintem sem rossz sör , Persze kinek ,mi az igénye alapon.Valakinek a 400Ft-os hipeextra ezerév tradícióval rendelkező sör nem ízlik,ezért nem is kell megvetni semmit, és senkit.

  VálaszTörlés
 5. Én inkább a tesztelővel értek egyet. Akárhányszor próbáltam, sosem ízlett. Jéghidegen, egy fárasztó nap után talán lecsúszhat egy, de inkább dobok hozzá pár ft-ot és iszom egy Sopronit! Én max 3 pontot adnék rá a saját skálámon.

  VálaszTörlés
 6. Nekem régen, 2002-2004 körül, és között nagyon bejött a dobozos változata (az üveges már akkor sem). Volt egy finom, enyhe karamelles íze. Azóta ez már eltűnt.

  VálaszTörlés
 7. Most ez a sör,már nem 4,5(v/v)Százalék Alkohollal bír,hanem csak 4 vagy 4,2 mindig variálnak rajta,de szerintem a minősége is visszaesett,szóval amit ittál 4,5%,és hányadéknak tartottad,akkor véletlenül se kóstold meg a mostanit,mert nem valami jó :/.Az előttem szólónak pedig,valóban nem kell sokat hozzádobni egy Sopronihoz,az egy totál jó sör,talán a Beck's,amihez picit hasonlít.Jó,én nem vagyok nagy sörszakértő meg nem is azért iszom,hanem hogy érezzem a szeszt,azért annyira nem kényeztetem el a kis nyelvem,más kérdés én is tudom mi a jó meg a kevésbé jó :).

  VálaszTörlés
 8. Mégvalami,van Ausztriában is Steffl,nézz be egy LIDL-be..meglepő,mert ott ez olyan no-name ,mint nálunk az aranyhordó,vagy aranyfácán...bármi hülye névvel létező "sörnek".De forgalmazzák az Osztrákok is,lényegtelen hol gyártják made in EU.nagy ügy...Manapság a minőségi árukat,sem feltétlenül ott gyártják,ahol drága az előállítása..Szerintem nem mondtam újat.Ezzel szemben,nem csak poénbolbol van ráírva,hogy Weltweit aus Österreich..

  VálaszTörlés
 9. Egy steffl után ittam meg,egy borsodit,és azt mondom,hogy a steffl sokkal jobb!Borsodin érezhető ez az agyig nyomott kibaszott kukorica dara,Stefflnél kevésbé észleltem ezt.....Háát hagy némi kívánni valót mindkét sör azért....De szerintem túlságosan levan fikázva.

  VálaszTörlés
 10. Meglepett, hogy a tesztelőnek, "szakértőnek" nem ízlik.. Pedig imádja a foslét...

  VálaszTörlés
 11. Bocs, már csak a sör beszél belőlem.. Teli vagyok sefüllel..

  VálaszTörlés
 12. Borzasztó módon elkeserített amit ezen a fórumon olvastam a Steffl-ről, hisz ez egy rendkívül jó sör, jó áron! Jó habgya van, illattya, nagyszerű karakteres pivó ízt lehet vele benyalni! Jól áll neki a kukorica, amely a jó sörök egyik alapköve. Napi 10-15 öt nyomok belőle, de ha akciós a coop-ba akkor 20-at is bepörgetek. Egyszerűen csak imádni lehet. Aki ezt a sört szólja le az egy sznob.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az lesz majd csak az igazi alapkő, amikor a kukornyika lerakódik a vesédbe te alkesz...

   Törlés
  2. Figyejél má ide! Inkább ebből iszok 2-őt, mint hogy igyak mondjuk 1 paulanert, ami 3x annyi. Iszok 2 Steffl-t, egy röviddel felküdöm az agyba, aztán meg is jöttem, plussz a zsebbe marad 200ft... hoppácska

   Törlés
  3. Ha ennyire ízlik neked ez a ganajlé, akkor had ajánljak neked még párat, jó áron.. Löwenbrau, soproni, arany ászok, és a többi mocsok. Csak figyeld, hogy az alapkő bent legyen!

   Törlés
 13. És közben benyalod a prémium érzést...

  VálaszTörlés