2012. április 1., vasárnap

Arany Ászok - Félbarna 5.1%

Típus: Magyar sör, félbarna

Saját tapasztalat: A világos Arany Ászok egészen jól csúszott, ezért a félbarna változatot is reménykedve bontottam ki. A pohárba töltve habja gyakorlatilag nem volt, színe viszont hozta a félbarna sörök világát. Ízét tekintve kritikus leszek: Kimondottan furának éreztem, olyan volt, mintha erősen szénsavas, keserű víz lenne valami száraz anyaggal összekeverve. Mindehhez egy csipet édes keveredett, és összességében azt mondhatom, hogy a sima Ászokkal ellentétben ebből nem szívesen innék meg még egyet.
Alkoholtartalma (5.1%) magasabb, mint a világos változaté (4.5%).



Alkoholtartalom: 5.1%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló, komlókivonat
Gyártja: Dreher Sörgyárak Zrt. 1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.

Itt vettem: Kecskemét, Malom Center CBA, Ára: 199 Ft (2012.02.)



Értékelés
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték: 4/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

5 megjegyzés:

  1. Nálam is a wc-ben kötött ki, a barátom viszont kimondottam szereti. Nem vagyunk egyformák.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nem trollkodni akarok, de ha szar, akkor miért 3/10-re pontozod? Az OK, hogy olcsó, tehát az ár/érték lehet akár 10-es is, ha valaki fillérbaszó mazochista, de ha az ár egy külön szempont, akkor a "sör pontszám" az egy olyan reteknél, amire azt írod, hogy inkább soha ne kelljen ilyet innod még egyszer, az legyen 1, vagy 0 pont.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zozipapa!
    Örülök, hogy olvasod a blogot és annak is, hogy aktívan hozzászólsz a cikkekhez. Amikor ezt a sört kóstoltam, akkor előkerült az emlékeimből az eddig kóstolt "legrosszabb" sör, a Spaten (amelyre akkor tényleg 0 pontot adtam!), és ahhoz mérten ezt 3 pontosra értékeltem. Hogy miért?
    Mivel a sörkóstolás szerintem elég szubjektív dolog, amely sokmindentől függhet, akár az adott hangulattól is, vagy attól, hogy mit kóstoltam előtte. Akkor, ott, ez éppen 3 pontot ért nálam.
    Nem vagyok sörszakértő, csak egy lelkes és kíváncsi sörkóstoló, tehát nem fogok sohasem "hivatalos" értékeléseket írni, csupán azt, ami eszembejut az adott sörről. Belátható távlatban pedig legjobb emlékeim szerint hasonlítom egymáshoz a söröket, ezzel alkotva egyéni véleményt.
    Aki pedig a konkrétumokat szereti: Az objektivitáshoz ott vannak a száraz tények, az összetevők, gyártó és a képek.
    További jó olvasgatást és sörkóstolást! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez is egy igen silány minőségű tömegtermék! Már-már "méreg" kategória...

    Az angol SABMiller multinacionlis mamutvállalat által felvásárolt, egyik magyarországi gyárból.

    Igyátok inkább a terjedőben lévő, tényleg jóízű, valóban minőségi, kisüzemi kézműves söröket!

    VálaszTörlés
  5. most ittam egyet, én barom, kamu átverés az egész gondolom valmelyik alapsörüket nyomták fel szinezékkel meg valami más komlóaromával és persze a legfontosabb bűzlik a kezelőszerektől mint a szar, az igya aki szeretni inni VALAMIT de nem SÖRT

    VálaszTörlés