2012. április 1., vasárnap

Ottakringer 4.9% - Osztrák sör

Típus: Osztrák sör, világos

Saját tapasztalat: Minimál design-nal ellátott, egyszerű, sárga dobozban hozták forgalomba az Ottakringert, amelyet a Pécsi Sörfőzde készít az eredeti licensz (Ottakringer Braurei, Bécs) alapján. Mindössze 149 Ft-ba került a Tescoban, csodát tehát nem várok tőle. A pohárba töltve világos színű volt, és a sör meglepetésemre nem volt átlátszó, inkább csak áttetsző, opálos, amely hasonlított a szűretlen búzasörökhöz. Habja és szénsavtartalma egyaránt gyorsan eltűnt. Ízében a keserű mellett felfedeztem némi citrusos beütést, de amúgy alapvetően rendben volt az összkép. Nem volt kellemetlen utóíze, mivel hála Istennek nem tettek hozzá kukoricadarát vagy bármi hasonló borzalmat. Ennyi pénzért egészen iható volt, a saját kategóriájában teljesen fogyaszthatónak ítélem.



Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló és antioxidáns (aszkorbinsav)
Gyártja: Pécsi Sörfőzde Zrt. 7624 Pécs, Alkotmány u. 94.


Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 149 Ft



Értéke
lés
Sör pontszám: 6/10
Ár/érték: 8/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

10 megjegyzés:

  1. Szerintem a magyarországon kapható legfinomabb sör. 99%-ban ezt iszom. Sajna itt is voltak rosszabb darabok . de hát magyarországon nem a minőségre mennek feltétlenül. Az aldiba Kühles Blondes néven lehet kapni osztrák főzéssel. Másab az ize mint ennek . De nem jobb !!
    Nálam a No1 sör !
    Mindenkinek ajánlom, hogy kóstolja meg ,és egészségére váljon !

    VálaszTörlés
  2. Most közöltem meg először de nagyon jó

    VálaszTörlés
  3. Én is szoktam ilyet vásárolni, ha akcióba van a tesco-ba vagy a spárba. Mára igen felment az ára 229Ft, de akcióba van hogy 169Ft. Akkor általában ilyet veszek!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem dobozosba ez az egyik legjobb.

    VálaszTörlés
  5. Bécsben ittunk dobozos Ottakringert és köze nem volt a magyaroszágon kapható (és gyártott) a képeken látható sörhöz. Fényévekkel jobb az osztrák!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Novemberben kipróbálom, ugyanis pont arra fogok járni, de egyébként hihető amit mondasz mert majdnem mindennel így van.

      Törlés
  6. egész jó a magyar verzió, ha leértékelve látok, mindig veszek.
    tényleg kíváncsi lennék az eredeti osztrákra

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés