2012. május 12., szombat

Krombacher Pils német sör

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Krombacher sört nem olyan régóta készítik Kreuztal-ban, Németországban, ugyanis mindössze 1803 óta főzik. Egy időben nagyon nyomták itthon a tévéreklámokban, de én jó ideje nem láttam már (pár éve). Mindenesetre most úgy döntöttem, hogy megiszok egyet és írok róla pár sort.
Az üveg tartalmát amikor a pohárba töltöttem, egészen jó minőségű, kemény hab keletkezett, amely jó pár percig ott díszelgett (van ilyen szó?) :) a sör tetején. Az első kortyok határozott keserűsége meglepő volt, és jelentősebb kellemetlenséget nem hordozott magában később sem. A Krombacher Pils - ahogy a neve is mutatja - pils típusú sör, és a kortyolások után megmaradt a számban az ezekre a sörökre jellemző utóíz. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor ezek a cseh sörök lennének. Mondjuk a Pilsner Urquell vagy a Staropramen szerintem helyből átugorja, de azért ez a Krombacher sem volt rossz.

Alkoholtartalom: 4.8%

Összetevők: víz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Krombacher Brauerei, 57215 Kreuztal, Németország

Itt vettem: Kaufland Vilshofen, Németország, Ára: 0.63€






Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: 5/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

10 megjegyzés:

  1. Én csapoltat ittam Bp-n a Kolosy téri Vapianoban, és az szerintem nagyon jó volt. Mondjuk látom, hogy helyben kb. 200 HUF a fél literes, itt (OK, éttermi ár, de azért komoly) 550a 0,33-as üveg, és 820 a csapolt 0,4-es "korsó".

    VálaszTörlés
  2. Ez egy túlértékelt sör. Nálunk 350 egy doboz, a németeknél 50 cent, amiből 20 cent a doboz betét. Nálunk meg mindenki elájul ettől. Pedig semmi extra nincs benne. Az árát itthon nem éri meg.

    VálaszTörlés
  3. Az 50 centhez adj még hozzá 50 centet és kb megkapod a dobozos bolti árát, dobozzal együtt ami valóban 20cent!!

    VálaszTörlés
  4. A szegedi Tesco Extra árul ilyen sört, +13.5%-al nagyobb kiszerelésben (majdnem 6 dl).
    Korábban kaptam egyenesen Németországból ilyen sört, nekem akkor nagyon ízlett, de a "szegedi" kicsit rosszabb volt, nem volt meg az az élmény, mint akkor. De még így is az egyik kedvencem.

    VálaszTörlés
  5. Most vettem az Auchanban 199 forintért. Ezen az áron nemigen volt jobb. És tényleg nem rossz.

    VálaszTörlés
  6. "Mondjuk a Pilsner Urquell vagy a Staropramen szerintem helyből átugorja, de azért ez a Krombacher sem volt rossz." - szerintem meg pont fordítva!!! A csehek, ha ilyet tudnának főzni, már a legjómodubb állam lenne Európában, annyit értékesítenének. De nincs hasonlójuk sem, ezért felkopik az álluk a csóróságtól a szlávoknak. Ennyi. 6 millió hektólitert adnak el belőle Németországban....ez sok mindent elárul, ha neked nem is! Tesztelj borokat, azt lehet dilettáns módon is....! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. te szerintem csak faszt kostólgatsz!

      Törlés
    2. Ami túlértékelt, az a ratyi cseh sörök. A Krombacher és a Bitburger a két legnépszerűbb sör a németeknél, és ezzel mindent elmondtam. Persze aki pancsolt szlávok mocskát inná, tegye, de ne fárasszon már a hülyeségével. Danke! Na RAUS!

      Törlés
  7. A Staroprament melyet itthon főznek a Borsodi gyárában a Krombacher magassan veri.A Pilsner Urquellhez nem hasonlítható, az más ízvilág.
    Szubjektív véleményem szerint nálam ez a sör egy kellemes csalódás.Többet adott mint vártam tőle.Nagyon kellemes, jól csúszó, itatja magát fajta.Szinte robbant a számban az árpamaláta és a komló ízorgiája.200-220 huf környékén nagyon megéri.Kóstoljátok bátran.

    VálaszTörlés
  8. Nem rossz sör, a krémes hab a De Helder sörre emlékeztetett. Szerintem ez egy standard jó német sör, nem rossz, de nem egy top. Enyhén lehet, hogy pl. emlékeztethet a cseh Pilsner Urquell-re, annak a habja nem ilyen sűrű. De úgy általában a Soproni 1895 is van ilyen jó, persze karakterre az kicsit más.

    VálaszTörlés