2011. július 12., kedd

Tuborg Pure Gold dán sör

Típus: Dán sör, világos

Saját tapasztalat: Sokat vártam mai sörömtől a Tuborg Pure Gold-tól, ugyanis a múlt hónapban kóstolt Tuborg Green nálam nagyon nagyot robbantott, kimondottan finom sör képét alkotva. Ezzel szemben a testvére, a Pure Gold már nem szólt akkorát. Kicsit csalódás, hogy tettek bele kukoricadarát, és ez valahogy el is rontotta az ízét, nem volt olyan "tiszta". Erősen keserű, kevés habbal rendelkező, világos színű sör, amelynél a kortyolás után megjelenik egy "valamilyen" utóíz, amelybe még kávét is beleképzeltem. Különlegessége, hogy ehhez sem kell sörnyitó, elég egy ujj hozzá.
Tapasztalatnak jó volt: Maradok a család előző tagjánál: a Tuborg Green-nél.

Alkoholtartalom: 5%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, kukoricadara

Gyártja: Carlsberg Croatia d.o.o Ulica Danica 3, 48000 Koprivnica, Croatia
Forgalmazza: Carlsberg Hungary Kft. 2040 Budaörs, Neumann J. u. 3.


Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 189 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Nem
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 4/10
Ár/érték arány: 5/10

4 megjegyzés:

  1. Régen, volt sima Tuborg Gold, utoljára még valamikor 2009 tavaszán vettem itt Magyarországon, és utána eltünt. Később és ma is (2012) is csak Green - t lehet kapni.
    Akkoriban a Tuborg Gold 0,5 literes üveges, és 0,5 literes dobozos formában létezett és nem volt benne kukorica. Az még sokkal finomabb volt a Tubor Green - nél.
    Tuborg Pure Gold sört még nem ittam, de már a sima Gold idejében is volt emlékszem, és már akkor is 0,33 literes üvegben árulták, jó drágán.
    Nem tudom hova lett a sima Tuborg Gold, mert az nekem finomabb volt, mint a Carlsberg,(vagy egy szint, kinek hogy?) de mindenképp jobb mint a Green, annál egy pár forintal drágább is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú én már 2 éve keresem a Tuborg Goldot, azt az eredetit, de egyszerűen sehol. Én még 2008-ban ittam olyant nyáron. Nekem a Tuborg Green viszont abszolut nagy csalódás.Főleg a dobozos. Dobozos sörök egyszerűen nem tudják ízben utolérni az üvegest. Nem tudom miért. A Green szerintem amúgy tök jellegtelen, meg sem közelíti a Goldot.
      A Pure Goldot nem ismerem.

      Törlés
  2. Kukoricadara... Az eredetiben kíváncsi vagyok, van-e, vagy csak a keleti blokkot szennyezik vele... A Greenben jelenleg nincs kukorica. Igazából a Green egy érdekes cucc, van egy hülye mű íze, ami ugye nem egy erény, de emlékeim szerint még mindig ihatóbb, mint a Soproni-Borsodi-Arany Ászok, stb.

    VálaszTörlés
  3. én nem tudtam hogy van benne kukoricadara amikor először kóstoltam, és különösebben nem is érdekel, mert a Pure Gold egyből a kedvenc söreim egyike lett!

    VálaszTörlés