2011. június 15., szerda

Tuborg Green

Típus: Dán sör, világos

Saját tapasztalat: Már a kibontása is különlegességet hordoz: Nem kell hozzá sörnyitó. Egyszerű, az Amstel Pulse-hoz hasonló bontószerkezet van a kupakhoz rögzítve, így egy ujjal kibontható.
Maga a sör: Finom, pont megfelelően keserű. Kicsit a cseh sörökre emlékeztet, nagyon finom friss íze van, könnyed, világos sör. Kellemetlen utóízektől teljes mértékben mentes. Nagyon finom! Szénsavtartalma pont kellemes, sem nem túl sok, sem nem túl kevés. Az egész üveg lecsúszott 10 perc alatt és ha lett volna második, azt is rögtön utána küldtem volna! :)

A gyártó cégről: A Carlsberg Group, amelyet 1847-ben alapítottak, székhelye Dániában Koppenhágában van. A cég fő márkája a Carlsberg sör, de ezenkívül ők gyártják még a jelenlegi Tuborgot, az 1664-et és a Holstent is.

Azt a Tuborgot, amelyet én vettem, Horvátországban gyártották (gondolom Dán licensz alapján).

Alkoholtartalom: 4,6%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta és komló

Gyártja: Carlsberg Croatia d.o.o., Ulica Danica 3. 48000 Koprivnica, Croatia
Forgalmazza: Carlsberg Hungary Kft. 2040 Budaörs, Neumann J. u. 3.

Itt vettem: Kecskemét, Tesco - Ára: 209 Ft



Értékelés:

Újra vennék? – Igen, bármikor
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 9,5/10
Ár/érték arány: 10/10

A család másik tagját a Tuborg Pure Gold-ot is teszteltem.

21 megjegyzés:

  1. Nagyon jó sör volt ez! De ajánlom figyelmedbe hogy már van benne kukricadara és az ize sem olyan tiszta.

    VálaszTörlés
  2. Ez számomra egy nyári strandra való semleges ízű sör!
    Az igazi a Tuborg gold !! Kár , hogy az már Magyarországon nehezen feltalálható..
    ..Manci..

    VálaszTörlés
  3. én is nagyon szerettem,de mióta kukoricadara is fellelhető benne,nem a legjobb.kicsit jellegtelenné tették.
    Csapolva az igazi:D

    VálaszTörlés
  4. Mióta a horvátok gyártják ez egy mosogatólé! Az eredeti Dán na az a Tuborg!
    Ugyanez igaz a Calsberg-re meg a Holsten-re is. Gondolom a víz tisztasága miatt van az óriási különbség.
    Zsolt

    VálaszTörlés
  5. Régen nagyon szerettem ezt a sört, az egyik kedvencem volt ebben az árkategóriában, de amióta - ezt és sok más jó sört is - elkezdték tömni kukoricahányadékkal azóta ihatatlan.. bűnrossz. Nem értem, miért kell egy jó sört így elkúrni.

    VálaszTörlés
  6. Ha valaki ismerné a margarin előállítási folyamatát, soha többé nem enne, csak vajat! Ugyan ez igaz a sörökre is! Ha tudnátok hogyan készítik a nagy gyárakban a termékeket, hogyan erőszakolják meg a multik a löttyüket, nem innátok csak kisüzemi sört, ahol hagyományos úton állítanak elő mindent. Sajnálattal látom, hogy sikeresen átvertek téged is kedves Tamás, és lett ez a sör 9,5 pont (majdnem tökéletes!!!).

    Az a Tuborg, amit silány minőségű alapanyagokból gyártanak! A víz egyszerű csapvíz, a komló kitudja milyen korcs, lényeg, hogy olcsón beszerezzék. A maláta génkezelt, vegyszerezett, mit számít. Gyorsan lefőzik az alapanyagokat, semmi kec-mec, gyors legyen és olcsó. Nincs több lépés, gondosan megválasztott hőfok, folyamatos hozzávaló adagolás. Csapjuk össze és kész! A buta fogyasztó bárhogy megissza, és még ízlik is...

    Aztán az alapanyagokat újra lefőzik, az lesz a gyár "NEM prémium" terméke. Az első főzet lesz a Calrsberg, a második a Tuborg. Ugyanaból az alapanyagból. Ezt követi az érlelés, kitudja milyen silány éleztővel. Meg sem várják a folyamat végét, mert az sok idő, a pénz meg kell. 10 nap után leszűrik és ámmen. Hogy se íze, se szénsava az mindegy. Felhúzzák egy kis szódavízzel, hogy meglegyen a palackosban a szénsav, a csapolós hordóhoz meg széndioxid palackot kell használni. Egy kis vegyszer még bele, hogy elálljon, antioxidáns miegymás. Ha nem jó az alkohol, mehet még egy kis víz, vagy tiszta szesz. Ha már adózunk utána legyen a % minél kisebb. Egy kis cukor, kukoricadara az olcsóbb cuccokba, mert a magyarnak csak az ár számít. Miért is csinálnának jobbat, amikor ezen van a haszon, a birka nép meg így is megissza. Nem igényel jobbat, ez is elég. Sőt még ízlik is, 9,5 pont, majdnem tökéletes!

    Megveszi a dobozosat, sőt a műanyag palackost is. Nem érdekli, hogy az íze megváltozik. Bár ennél a selejtnél tulajdonképpen mindegy is. Az ízek harmonizálnak, olyan semmilyen. Így megisszák a lányok is. Mint ha vizet innál. Sőt, húzzuk fel egy kis fantával, vagy sprite-al. Véletlenül se 100% gyümölcslével, hanem víz, buborék, szinezék, és mesterséges ízesitő keverékével. Azt is elég csak a végén, nem kell a főzéskor bajlódni vele. Mert úgy a finom. Velünk mindent meg lehet itatni! A multi meg gazdagodik, te meg a legjobb esetben is csak szart kapsz. Rosszabb esetben kifejezetten káros az egészségre! De legalább nem mondhatják erre a vasárnapi sörivók, hogy nem szeretem, mert "túúúl keserűűű"! Viccc...

    A tudatos vásárlással lehet alakítani a minőséget. Hatalmas haszonnal vernek át, ugyanennyiért jót is tudnának ani, ha mi, a vásárlók, a tudatosságunkkal nyomást gyakoronánk rájuk. Ahogy a jóminőségű élelmiszereket, a bio termékeket is egyre jobban keresük, ahogy a borokból vagy pálinkákból is odafigyelünk, hogy mit emelünk le a polcról, ideje lenne már a söröknél is a minőséget választani! Magunkért, a valódi élvezetért. Higyjétek el, egy teljesen új világ nyílna meg!

    Éljen a sörforradalom! Csak kézműves sört igyunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amelyik sörnek bármi köze van a négy nagyhoz (AbInbev, SABMiller, Heineken, Carlsberg), arra rá sem szabadna nézni. Megdöbbentő, hogy így négyen adják a világ sörfogyasztásának a felét, ahol még a legnevesebb márkák is igen silány minőséget képviselnek! A profitkényszer miatt egyre gyorsabban, és egyre olcsóbban akarnak termékeket előállítani, ami minden esetben rosszat jelent a fogyasztók számára.

      Törlés
    2. Főzdefeszt - a hazai kézműves sörök fesztiválja

      2013. június 6-9.

      Budapest, Mikszáth Kálmán tér


      http://youtu.be/0PcWK6TWxms

      http://index.indavideo.hu/video/Mitol_lesz_kezmves_a_sor

      http://indavideo.hu/video/Hazisorfozok_versenye_a_Spilerben

      Törlés
  7. Hát ez az akciós Tescos Szerbiában gyártott dobozos amit most iszom elég silány. Hasonló árkategóriában nálam most a Soproni 1895 viszi a pálmát :)

    VálaszTörlés
  8. Két Soproni 1895 áráért már kapsz egy "Keserű Méz"-et (a fóti kézműves sörfőzde díjnyertes sörét), ami olyan mint az otthon facsart 100%-os narancslé, a Fantához képest!

    VálaszTörlés
  9. Pont ez az egyik olyan sör ahol az üveges és a doboz ég és föld (Érdekes)!!!

    VálaszTörlés
  10. A dobozos kegyetlen pocsék, olyat többet soha, semmilyen áron

    VálaszTörlés
  11. Nem kötekedni akarok, de a Tuborg egy íztelen, vizes lötyi. Egy szinten van a béka feneke alatt lévő Kozellel.
    Egy Dreher bármikor lenyomja, nem is beszélve egy Gösserről.
    Nekem óriási csalódás volt, többet akciósan se kell.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem a Tuborg a legjobb népsör. Veri a Heinekent. De nem éri el a prémiumsörök szintjét.

    VálaszTörlés
  13. Ma vettem egy dobozost. Szerbiában gyártják, és van benne kukoricadara. De ennek ellenére továbbra is nagyon finom. Majd megnézem az üvegest, hogy abban van-e

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kukoricadara meg a finom, az egymást kizáró dolgok! Finom sör egyébként sem lehet dobozban! Valószínüleg nem ittál még az "ismert" (multinacionális) sörökön kivűl mást, hogy így nyilatkozol meg. Nincs tapasztalatod, ezért beszélsz butaságokat!

      Törlés
    2. Ittam már sok minőségi sört, eredeti német, cseh söröket, sőt még belga apátságiakat is. De a Tuborg szerintem finom. Lehet, hogy szakmai szemmel nem a legjobb sör, de jól esik legurítani belőle pár üveggel.

      Törlés
  14. sok sör sznob paraszt........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Neked bőven jó a Lidl-ben kapható Beer, vagy Deep is. Az való Neked. Én inkább megiszok egy minőségi sört, mint 3 fost. Ha ez sznobság, akkor az vagyok.
      És még te parasztozol :)

      Törlés
  15. Lehet hogy nem a legjobb sör, de nagy segítség a világnak hogy van , hiszen a mennyekbe repít...

    VálaszTörlés
  16. A dobozos Tuborg szerbiában gyártott ócskaság, kóstoljátok meg sz üvegeset amit Bulgáriában gyártanak. Ég és föld! Nem prémium de lágy, itatja magát, könnyű. Nekem bejön.

    VálaszTörlés