2011. augusztus 30., kedd

Peroni Birra 4.7% - Olasz sör

Típus: Olasz sör, világos

Saját tapasztalat: Pohárba töltve közepesen világos színű, átlagos habbal rendelkező sör a Peroni. Illata a pils típusú sörökre emlékeztet, íze pedig tiszta, bármiféle utóízektől teljesen mentes (annak ellenére, hogy kukoricát is tartalmaz!). Dicséret érte! Kesernyésségét szerintem ideálisan eltalálták, az egész pohárral jól és gyorsan csúszott.
Eddig a Peroni-n kívül olasz sörök közül csak a Birra Moretti - Dopple Malto-t kóstoltam, de a Peroni jobban elnyerte a tetszésemet, ugyanis a Birra Morettit kicsit talán túl erős keserűség jellemezte.
"A Peroni sör gyártója szerint a sört az olaszokra oly jellemző kiváló ízlés és stílusérzék, az elegancia és a magas minőség jellemzi. Sőt Peroni olyan stílusikonok közé sorolja magát, mint az Armani, a Gucci vagy akár a Ferrari." - ezt meg tudom erősíteni, tényleg korrekt sör!

Egy kedves baráttól, Ákostól kaptam a sört tesztelésre, ezúttal is köszönet érte! :)


Alkoholtartalom: 4.7%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukorica, komló

Gyártja: S.P.A. Birra Peroni - Roma, Italia


Itt vettem: Ajándék volt



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 8/10
Ár/érték arány: Ajándék volt, ezért nincs :)

4 megjegyzés:

  1. Érkezett a Különleges Sörök Boltjába! Adria Sétány 8/a

    VálaszTörlés
  2. Épp most kortyolgatom ezt a sört, egész jó. Előtte egy Bavaria Premium Beer-t ittam, és a Peroni nekem jobban ízlik. Igaz a Bavaria sem volt rossz. A következő pedig egy Birra Moretti Baffo D'oro lesz :)
    ui.: Ha van kamionsofőr ismerősötök, biztosan szívesen hoz nektek, én így szereztem be.

    VálaszTörlés
  3. Finom sor valoban. En kint Walesben ittam rendszeresen, meghozza csapolt valtozatban. Az isteni volt :)

    VálaszTörlés
  4. A kommersz (ezt ne leminősítésnek vedd) olasz sörök közül a legjobb ár/érték és élvezeti szint, bár ez utóbbi ugye szubjektív. Ja a másik is. Segond. Kóstold meg, döntsd el :-)

    VálaszTörlés