2011. szeptember 13., kedd

Dreher Classic 5.2%

Típus: Magyar sör, világos

Saját tapasztalat: A Dreher Antal nevével jelzett sör kicsit kellemetlen ízű, keserű, és érződik benne, hogy a kötelező összetevőkön (víz, maláta, komló) kívül még más is van benne. Az összetevők között rögtön fel is fedeztem a már oly sok sör ízét elrontó kukoricagrízt. Csapolva, nagyon hidegen, a strandon egy lángos mellé elcsúszik, de a mostani tesztemen elhasalt. Ez a sör egy átlag alatti, utóízes valami, amely a fogyasztása közben többször fintort csalt az arcomra... Összességében annyira nem rossz, mint mondjuk a Steffl, vagy a Kaiser, de szerintem pl a Soproni 1895 ízvilága messze jobb ennél.

Alkoholtartalom: 5.2%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló, komlókivonat

Gyártja: Dreher Sörgyárak Zrt. 1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.

Itt vettem: Kecskemét, Malom CBA, Ára: 185 Ft




Értékelés:
Újra vennék? – Nem
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 3/10
Ár/érték arány: 4/10

29 megjegyzés:

  1. Ha ez a Dreher sörgyárak kvázi prémiumterméke, akkor mégis mit keres benne kukoricagríz? Ja, hogy drága az árpamaláta? Ez a sörkotyvasztás a borhamisításra emlékeztet.

    VálaszTörlés
  2. Én egyszer ittam Drehert, de egyből megutáltam. Csapolt korsó volt, de jó, ha félig meg tudtam inni. És bizony, ez a sör minősége miatt volt így.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a sört. Még a 90ft-os mosogatóleveket is megiszom szükség esetén. Egy olyan sör van, amit képtelen vagyok meginni az a Dreher Classic. Az utóíze valami borzalom. Többször nekifutottam már, mert azt hittem velem van a probléma, hiszen elvileg a Dreher az a prémium magyar sör, de nem, ez a sör úgy szar, ahogy van teljesen reménytelen a sörgyártás legalja. Ráadásul 1 üveg dreher után is másnap olyan fejfájásom van, amihez kevés a világ összes Algopyrinje. Gondolom a kukoricadara miatt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha te megiszod a 90 Ft os "söröket" akkor te szimplán alkoholista vagy, előbb kezeltesd magad majd ha meggyógyultál és anyukád is engedi próbáld újra

      Törlés
  4. A Dréher nem Német, hanem Magyar sör!

    VálaszTörlés
  5. sztem is fos! SOPRONI a tuti (a sima, bár a 1895 is jó bár a 3 után már uncsi)

    VálaszTörlés
  6. Csalódtam a Dreherben..... Nagyon szar!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem messze as legjobb magyar sör. picit keserű bubis, nem véletlen jó gyartó a dreher 8/10

      Törlés
  7. Nagyon szeretem a soproni 1895-öt.

    De a Dreher Classic is fantasztikus sör. 13 éve a kedvencem.

    Nagyon különböző lehet az azonos címkéjű sörök is. Pl. Steffl-ből
    is ittam már borzalmasat, és finomat is. HB, ugyanez.

    VálaszTörlés
  8. Haverjaim is mind ezt isszak hogy ez milyen jo sor es minosegi.... pedig egy szar, meg nem soros korszakomban is kostolgattam es mar akkor ihatatlannak tartottam. Ha magyar sor akkor soproni lehetoleg 1895!

    VálaszTörlés
  9. A dréher sörgyárak összes terméke fejfájást produkál másnap ! Valószínű a benne lévő kén miatt. Aki jót akar magának kerülje ezeket el.! Mérget ne igyunk!
    Manci

    VálaszTörlés
  10. Ez egy a magyar hulladék sörök közül! Egy újabb példa, hogy miért kell import sört venni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam részéről én nem így húznám meg a választó vonalat. Igenis vannak jó magyar sörök. Sőt vannak rossz import sörök is! Ráadásul ha még tovább bonyolítjuk, igazából a Dreher sörgyárat külföldiek felvásárolták, így akár ne is nevezzük magyarnak.

      Az igazi határvonal a nagyüzemi és a kisüzemi sörök között húzódik. Míg a nagyüzemi a profitra törekszik, a kisüzem a minőségre. Így lesz a nagyüzemi sör rossz, a kisüzemi jó!

      Gondolom mindenki találkozott már ízetlen, kemény teszkós paradicsommal, és a nagymama kertjéből származó lédús, zamatos finomsággal. Körülbelül ugyanez a különbség sörügyben a multi és a kézműves között!

      Törlés
    2. Neked is van eszed. Most teszteltem az összes nagy német sörgyártót, szarnál szasrabb. de a dreher zöld simán állja a sarat. Ja, a craft sörök se sokkal jobbak

      Törlés
  11. Van aki azért szereti, mert ezen szocializálódott, mint például én! Tényleg nem egy kuriózum, de szerintem nem is ihatatlan! De lehet, hogy csak "belém égett" az íze, azért kedvelem! :-)

    VálaszTörlés
  12. Ismét a németnél van.

    VálaszTörlés
  13. Szerintem a legjobb magyar sör, az utóíze meg kellemes. De a cikkírónak biztos a borsodi meg az ászok jön be..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbb sörszakértő szerint a Keserű Méz (Fóti Kézműves Sörfőzde) a legjobb magyar sör és annak a téli változata, a Winternacht (szintén Fót ugyebár). Több díjat kapott már nemzetközi szinten is. Legalábbis a magyarok számára "a sör"-nek tekintett alsó erjesztésű, másnéven lager kategóriában. Az angolszász világban ezzel szemben a felső erjesztésű, másnéven ale sörök a dominánsak, a technológiai különbségekből adódóan egészen más ízvilág, így ők inkább a Grabanc-ra (Armando Otchoa söre) illetve a Bitterfly-ra (Hopfanatic) esküsznek mint leggjobb magyarra.

      Sajnos ezeket nem kapni a hipermárketekben, csak speciáis boltokban és az áruk sem a 200 Ft-os kategória, de legalább valóban minőségi termékek. Ahogy a kannás bor sem annyi mint egy jófajta palackos, vagy egy igazi gyümölcspálinka is drágább mint az összepancsolt lőre.

      Itt fog majd eldőlni ki is "sörös" valójában, mert akinek ez a vonal nem ízlik, az igazából nem is sörkedvelő. Nincs ezzel semmi baj, nem szeretheti mindenki ugyan azt. A sörivó ugyanis nem értékeli, sőt egyenesen kerüli a sablonos ízeket, a "kiegyenlített" harmónikus maláta-komló viszonyokat. Pont azt nem, ami miatt sokan leteszik a voksukat egy-egy nagyüzemi sör mellé. Nekünk az műanyag, tucattermék, élvezhetetlen. Nem sör, valamiféle szénsavas üsítő, abból is a rosszabb fajtájú. Ne legyen egy sör, olyan semmilyen. Vagy markánsan keserű, vagy karakteresen édes, csak ne legyen átlagos. Ne legyen egyenlötty. Feszegesse a határokat, legyen élvezetes.

      Törlés
  14. Először:

    A Dreher nem magyar sör! Aki meg ezen szocializálódott annak meg különösen tudnia kellene, hogy az elmúlt évtizedek alatt gyökeresen megváltozott az íze, a minősége rengeteget romlott!

    Az első állítás a Köbányainál, a hozzászólásokban kifejtve!
    http://sortesztek.blogspot.hu/2013/03/kobanyai-vilagos-43.html



    Másodszor:

    Nem érdemes a szar és a szarabb között vitatkozni, csatlakozzatok inkább a sörforradalomhoz!

    http://www.sorpont.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. baromság. nem jók a craft sörök.kurva drágák, és alig jobbak. Butaság. Meg vagy vezetve.költsél csak

      Törlés
  15. A dreher receptjét 5-6 éve megváltoztattàk. Azóta nem írjàk rá, hogy prémium minőség, csak azt, hogy minőségi. A kedvenc söröm volt, azòta ne tudom meginni.

    VálaszTörlés
  16. Hiányolom a Bak tesztjét, nekem nagyon ízlett.
    Ezt még nem kóstoltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dreher Bak-ja ugyan messze a legjobb magyarországon gyártott nagyüzemi sör, de még így is csak alig középkategória. Ez a Classic sehol sincsen hozzá, egy kukoricás mosogatólé.

      Az igazán jó Bak söröket a németek csinálják! Akinek ízlik a Dreher Bak, az akkor ezeket kósolja meg, agyonverik azt:


      Ayinger Celebrator
      http://csakajosor.hu/index.php?productID=435

      Andechser Doppelbock Dunkel
      http://csakajosor.hu/index.php?productID=520

      Weihenstephaner Korbinian
      http://csakajosor.hu/index.php?productID=497

      Törlés
  17. Hiányolom a Schwechater Bier tesztjét az oldalról. A közeljövőben lesz? Miért nincs egy elérhetőség az oldalon ahova lehetne írni, kérdezni, stb.?

    VálaszTörlés
  18. úgy magyar ez mint a többi kamu .....sajnos, nagyüzemi csalás egy lehetséges prémium terméket szabadíthatnánk a világra :) de komolyan de ze csak egy végtelen tőkével rendelkező multi nagyüzemi emberkísérlete .... ha ezek a keleti állatok megisszák akkor talán még ki is kéne venni pár százalék malátát komlót stb. ..... adják nekem a főzőmester posztot holnaptól ezt másolná minden német sörfőzde ............. komolyan ... de így még úgy is hogy kiemelkedik a kommersz "magyar" mezőnyből ... szar

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem kapsz te semmilyen posztot, szarok az izlelőbimbóid.

      Törlés