2012. március 26., hétfő

Hacker-Pschorr Kellerbier Anno 1417 - 5.5%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Hacker-Pschorr által készített sörök igen jó belépője után (Hacker-Pschorr - Hefe Weisse) most következzen a család egy teljesen új tagja: A Kellerbier. A Keller szó szerint pincét jelent, tehát ez egy "pincesör". A pohárba töltve teljesen olyan beütése van, mintha ez egy búzasör lenne, viszont elvileg nem az, hanem világos sör. Valószínűleg az összetevők között jelen lévő élesztő teszi, hogy ízvilága is hasonlít a búzákhoz, viszont annál szerintem határozottan kesernyésebb, egy kis savanykás ízzel vegyítve. Összképileg rendben van, megfelelő az ízek harmóniája. Az üveg tartalma egészen gyorsan lecsúszott, szívesen bontanám a következőt.


Kis komolyság: A Hacker-Pschorr sör története egészen 1417-ig vezethető vissza, amikor a sörgyártás és sörkultúra világhírű bölcsőjében, Münchenben a Hacker sörfőzdét megalapították. Ezáltal a Hacker-Pschorr a német sörtisztasági törvény megszületéséhez képest majdnem egy évszázaddal korábbi gyökerekkel rendelkezik. Jelenleg a Hacker-Pschorr a Paulaner csoport tagja és így a BHI (Brau Holding International AG) része, mely a Schörghuber Unternehmensgruppe (50.1%) és a holland Heineken N.V. (49.9%) tulajdonában van. (Forrás: Wikipedia)

A kóstoláshoz a sört a Paulaner Shop biztosította, ezúton is köszönet érte.


Alkoholtartalom: 5.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, élsztő, komlóextrakt

Gyártja: Hacker-Pschorr Bräu GmbH, Hochstrasse 75, 81541 München, Németország
Forgalmazza: Ever Drink Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 10.

Itt vettem: Paulaner Shop, Biatorbágy, Szabadság u. 2.



Értékelés
Sör pontszám: 8/10

Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

3 megjegyzés:

  1. Nem akarok hülyeséget mondani,de ha jól tudom ,akkor SZŰRETLEN VILÁGOS Sör, talán ezért volt számodra kissé búzára emlékeztető ... :)

    VálaszTörlés
  2. A fentebb olvashatókat annyiból helyesbíteném, hogy a Paulaner Shop idő közben elköltözött, új címünk: 2092 Budakeszi, Pátyi út 5. (a Budaörsi úttal szemben)
    Valamint ez a sör ma Hacker-Psschorr Kellerbier néven kapható. A tartalom ugyanaz csak a név és a címke design változott.

    VálaszTörlés
  3. Jó sör,szép szín és finom az íze, de a hab nagy csalódás, mert kb 1 perc alatt eltűnik.

    VálaszTörlés