2012. március 17., szombat

Thurn und Taxis Roggen 5.3% - Német Rozssör

Típus: Német sör, barna, rozs

Saját tapasztalat: Thurn und Taxis - Roggen, azaz rozssör. Mielőtt kibontottam volna az üveget, a rozs miatt elképzeltem egy, a világos búzasörökhöz hasonló színvilágot, azonban legnagyobb meglepetésemre barna sört főztek belőle Regensburgban. A pohárba kitöltve vékony hab keletkezett, amely pl. a Paulaner Oktoberfest Bier-hez képest tovább megmaradt, és jóval sűrűbb is volt annál. Illatában nem annyira dominál az édes, mint a legtöbb barnasörnél, ízében azonban kellemesen jelen van. Ehhez társul egy, a búzasöröket idéző ízvilág, pici savanykás érzés, valamint - feltehetőleg a rozsból származó - egyedi íz, az összkép pedig mindenképpen pozitív. Viszonylag alacsony szénsavtartalma lehet, és ennek köszönhetően kimondottan selymesnek éreztem. Kicsit határozottabb, testesebb sörre számítottam az elején, de az üveg vége felé járva úgy gondolom, hogy ezt a sört pont ilyenre tervezték, ezért így jó, ahogy van. Mivel nincs mihez hasonlítanom, egyedisége miatt különdíjas lesz.


A kóstoláshoz a sört a Paulaner Shop biztosította, ezúton is köszönet érte.


Alkoholtartalom: 5.3%

Összetevők: víz, rozs, árpa-, búzamaláta, élesztő, komló, komlókivonat

Gyártja: Fürstliche Braurei Thurn & Taxis, Am Kreuzhof 5, 93055 Regensburg, Németország
Forgalmazza: Ever Drink Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 10.

Itt vettem: Paulaner Shop, Biatorbágy, Szabadság u. 2.



Értékelés
Sör pontszám: Különdíjas
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

1 megjegyzés:

  1. A fentebb olvashatókat annyiból helyesbíteném, hogy a Paulaner Shop idő közben elköltözött, új címünk: 2092 Budakeszi, Pátyi út 5. (a Budaörsi úttal szemben)
    A másik megjegyzés, hogy sajnos ez a sör már nálunk nem kapható, a forgalmazó nem hozza be az országba, mert nem volt rá kellően nagy kereslet.

    VálaszTörlés