2012. április 9., hétfő

Kulmbacher Kapuziner Weissbier 5.4% - búzasör

Típus: Német sör, világos, búza

Saját tapasztalat: A Kulmbacher név olyan ismerősen csengett, de nem tudom honnan... Szerintem valahol ittam már tőlük sört, csak nem ugrik be, hogy pontosan merre. De mindegy is, a Kapuziner Weissbier önállóan is megállja a helyét, ugyanis az érte fizetett 0.64€ az utolsó centig megérte ezért a búzasörért. Habja szép kemény volt, amelyet kicsit sárgásra színezett a búzasör, és percekig ott díszlett a pohár tetején. Színét tekintve sötétsárgás, valamint teljesen "zavaros", azaz a szűretlen búzasörök tipikus jegyét is hordozza. Íze friss, finom, és a kategóriájában átlagosnak mondható 5.4% alkoholtartalommal rendelkezik. A búzasöröskre jellemzően feltüntették az üvegen, hogy élesztőt is tartalmaz, amely szépen leült az üveg oldalára/aljára a hűtőben töltött idő alatt. A kitöltés előtt szépen felkavartam, és egy határozott mozdulattal töltöttem a pohárba az utolsó cseppeket. Határozottan kevés szénsavat éreztem benne, ezért kimondottan selymesnek hatott az összkép, csapolt búzasöröknél tapasztaltam hasonlót.
Ha itthon 200 Ft-ért ilyet adnának, valószínűleg mindig lenne itthon 1 rekesszel. Nálam hasonló szintet ért el, mint pl. a Lövenweisse, A Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel vagy a Hacker-Pschorr - Hefe Weisse világos. A csatos üveg pedig külön jutalom volt :)


Alkoholtartalom: 5.4%

Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
Gyártja: Kulmbacher Brauerei Aktien-Gesellschaft 95326 Kulmbach


Itt vettem: Kaufland Vilshofen, Németország, Ára: 0.64€ (kb. 180-200 Ft)



Értékelés
Sör pontszám: 9/10
Ár/érték: 10/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

4 megjegyzés:

  1. Kóstolgass csak még a Kulmbacher-től, és rájössz miért csengett ismerősen. Ajánlom figyelmedbe tőlük a Kellerbier-t. Nagy rajongója vagyok.. De végülis, az összes termékük ízlett..

    VálaszTörlés
  2. Most ittam egyet, le vagyok nyűgözve. Nem emlékszem mikor ittam ilyen finom sört utoljára. Én € 0.79 -ért vettem Altenbergben az Edeka-ban, de megérte. Ha nálunk is lehetne kapni, nálam is lenne egy rekesszel otthon.

    VálaszTörlés
  3. Tegnap este kaptam spanomtòl ajàndékba 2 üveggel , Münchenből hozta , el fogyott gyorsan .. kis Citrommal megbabonàztam ..
    Finom és frissitő ..

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok. Én az 5 literes partihordót szoktam venni a kauflandba ha Németországban járok. Egyik legfinomabb szűretlen búzasör.

    VálaszTörlés