2012. június 6., szerda

V. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep - 2012

  V. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep 2012

Időpont: 2012. június 15 – 23.
Helyszín: Kecskemét, Főtér


Idén a 5. alkalommal kerül megrendezésre a Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep. Magyarország valamennyi borvidékéről érkeznek kiállítók a Főtér egészén felállított hangulatos kis házikókba. Évről évre egyre több látogatót vonz a borvidékek bemutatói mellett a pálinkaházak kínálata is.

A 2012 –es rendezvény a tavalyi, 2011-es után most a Divat jegyében zajlik.
"A első éjszakát Rúzsa Magdi nagykoncertje nyitja meg, melyet a szombati napon a 2012-es Eurovíziós dalfesztiválon hazánkat képviselő Compact Disco követ. További napok programjai és fellépői is a divat témájához kapcsolódnak. A programsorozat záró napján az R-GO zenekar koncertje koronázza meg az eltelt egy hetet.

A színpadok elhelyezésében nagy szerepet játszik az a tényező, hogy jól megközelíthetőek legyenek, valamint területileg kapcsolódjanak a borvároshoz. Így a nagyszínpad a Városháza és a Nagytemplom között kerül felállításra, míg a kisszínpad, lezárván a rendezvényterületet, a Cifrapalota felöli részen kerül elhelyezésre.

A borváros egész területén faházakba kitelepülő, az ország számos borvidékéről érkező neves pincészetek, pálinkafőzdék illetve a tradicionális ételeket bemutató vendéglátóegységek fokozzák a hangulatot.

A 2012-es évben is a Kunsági Női Borrend közreműködésével kerülnek megrendezésre az egyedülálló és érdekes borszakmai programok, melyek a fesztivál fő témájára, a divatra épülnek.






A borszakmai programok:
I. Borbarátnők találkozója

Előadások témája:
  1. A bor-divat alakulása Magyarországon az utóbbi 50 évben - dr.Kállay Miklós professzor Corvinus Egyetem Borászati Tanszék
  2. Bor-divat alakulása külföldön, Európában – Amerikában - Ázsiában - Gál Helga bor-és gasztronómiai tanácsadó, Külügyminisztérium
  3. Bor-divat a gasztronómiában - dr. Csizmadia László Budapesti Gazdasági Egyetem Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Kar

II. Borbarátnők a borutcában, a hölgyek díszruhás sétája a színpadhoz, ahol a Kunsági Női Borrend tagfelvételt celebrál

III. Bortotó és borkóstoló kurzus

IV. Boros kirakatok
A fesztivál ideje alatt nem csupán a borok kedvelői találják meg a szórakozási lehetőségeket, számos kiegészítő program várja a Kecskemétre látogatókat. Többek között a Kecskeméti Íjász Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő íjászverseny a különleges hangulatot biztosító romkertben."
Forrás: www.kecskemet.hu, kecskemet.varosom.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése