2012. december 12., szerda

Pardubický Porter 19 - 8%

Típus: Cseh sör, barna porter

Saját tapasztalat: A Pardubický Porter egy egészen különleges sör, amelyet a Pardubický Pivovarban főznek, Csehországban. Amikor a pohárba töltöttem, gyönyörű és sok hab keletkezett, amelyet átjárt a sör barnasága, és beszínezte azt. Emellett - a magas alkoholtartalom ellenére - egészen sokáig bírta, olyannyira, hogy a kitöltés után kb 10 másodperccel kilépett a pohár síkjából felfelé, és keményen díszítette a mélyvörös-feketés színű sört. Illata alapján pörköltkávés, csokoládés világot képzeltem el, és a kortyolások során ez megerősítést is nyert. Egészen finom, különlegesen telt, karakteres, barnasörös, alapvetően édes, valamint aszaltgyümölcsös, étcsokoládés és kávés ízjegyeket hordoz magában. Ezt a sört el tudom képzelni egy-egy ünnepi étkezés során feltálalt vadhúsok kiegészítőjeként, mivel annyira határozott és karakteres, amilyen egy jó bor is tud lenni. Ha hasonlítanom kellene másik sörhöz, akkor az a Primátor 24 lenne (bár az 24-es szemben ezzel a 19-essel), vagy egy komoly barna belga sör.

A sört apukám szerezte a teszteléshez, ezúton is köszönet érte! :)

Alkoholtartalom: 8%

Összetevők: víz, 4 fajta maláta, cukor, komló, komlókivonat

Gyártja: Pardubický Pivovar a.s. Palackého Trída 250, 530 33 Pardubice, Csehország

Itt vettem: Ajándék volt






Értékelés
Sör pontszám: 10/10
Ár/érték: -
Újra vennék? – Bármikor
Megérte? - Igen!

6 megjegyzés:

  1. Jó sör szerintem is, engem a Dreher Bakra emlékeztet az íze az édessége miatt. Meglepő, hogy arról még nincs teszt, szerintem pótold mielőbb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ittam nálunk a Savaria Karneválon , isteni a sör csapolva :) azért a Dreher bak ennek csak jelenthet :) pár napja kerestem ezt a sört Prágában és nem tudtak róla , bár szerintem csak nem akartak ;) vonattal mentem és láttam a Pardubice vasútállomást :) ott gyártják ezt a finomságot :) most már tudom , ha szeptember 26-án utazom Bpestre , hol fogok ilyet inni :) hát a Rákóczi téren a Bohémia sörözőben :)

      Törlés
  2. Ha még esetleg eddig nem derült volna ki, csapolva kapható a Rákóczi téren a Bohémia sörözőben (550 huf) (:

    VálaszTörlés
  3. Most ittam nagyon finom karakteres íze szinte itatja magát magas alkohol tartalma ellenére nálam is 10/10

    VálaszTörlés
  4. Legfinomabb barna sorok koze tartozik. Sajnos a boltban ritkan latom. Van meg egy potencialisan izletes sor, ami hasonlo ezekhez. Samson. Boltokban is gyakrabban fordul elo.

    VálaszTörlés