2013. október 4., péntek

Andechser Bergbock Hell 6.9%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: Az Andechser Bergbock Hell legnagyobb meglepetésemre egy egészen erősre főzött, német világos sör, 6.9% alkoholtartalommal. Kitöltés után rögtön eltűnt kevés és ritkás habja, amelyet betudtam a magas alkoholtartalomnak. Az első kortyok során az tűnt fel, hogy nagyon - már-már túl - édes, mézes karakterű, viszont egy kis fűszeresség enyhít ezen a tényen. Egy cseh sör jutott eszembe róla, amelyet akkor a zöldfűszeres ízvilág miatt jegyeztem meg, méghozzá a Kácov Hubertus Světlý Ležák 4.7%. Kis extra édességgel, valamint alkoholtartalommal lehetne a "testvére" is. (Persze tudom, hogy a cseh sörök alapvetően különböznek a németektől, de akkor is) :)


Alkoholtartalom: 6.9%


Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Klosterbrauerei Andechs, Bergstrasse 2. D-82346 Andechs

Itt vettem: Németország, Aldershbach, Nahkauf; Ára: 1,05€ (2013.04.)









Értékelés

Sör pontszám: 6/10
Ár/érték: - 4/10
Újra vennék? – Talán
Megérte? - Igen

2 megjegyzés:

  1. Én az Andechser-ek közül a Doppelbock Dunkel-t kóstoltam, az kategóriájában egy igen jól sikerült alkotás. Az Ayinger Celebrator és a Weihenstephaner Korbinian kategóriája. A ki a Paulaner Salvator-t ismeri és szereti, az mindenképp próbálja ki ez(eke)t is!

    VálaszTörlés
  2. Menj fel a kolostor sörözőbe és kóstold meg a csapolt söreiket, akkor tudsz igazi véleményt formálni a minőségéről, meg persze az ott kapható sült csülökről is.

    VálaszTörlés