2013. november 1., péntek

Jelen Pivo 5% - szerb sör

Típus: Szerb sör, világos
 

Saját tapasztalat: A Jelen Pivo jelentése tükörfodításban nem más, mint "Szarvas sör". Egy szabadkai bevásárlás eredményeképpen jutott el hozzám a 0.33l-es, domború üveges, sárga címkés sör. Az összetevőket nem tüntették fel a palackra rátett feliratok között, viszont annyi kiderült, hogy 5% alkoholtartalma van. Kitöltve egészen világos színű, kevés, és nem túl tartós habbal koronázva. Illata olcsó söröket idéz, ízében a kukorica kellemetlen íze, némi édesség és valamiféle szájösszehúzós aroma vegyül egy átható üvegízzel, lecsengése pedig egy kicsit komlós, keserű. Az összképen nem javít az sem, hogy olyan, mintha egy enyhén szénsavas ásványvizet vegyítettek volna össze sörös jellegű összetevőkkel. Megkóstolni egyszer nagyon érdekes volt, mindazonáltal a régebben próbált - szintén szerb - Lav 5% mégiscsak finomabb volt... valljuk be, nem volt nehéz dolga :)
A domború, szarvasos üveg viszont kimondottan tetszett!

Alkoholtartalom: 5%


Összetevők: ?

Gyártja: Trg Oslobodenja br 5. 25260 Apatin, Szerbia

Itt vettem: Ajándék volt (Szabadka piac, Szerbia)


Értékelés
Sör pontszám: 2/10
Ár/érték: -
Újra vennék? – Nem
Megérte? -

12 megjegyzés:

 1. Számomra a Jelen az egyik legjobb sör, amivel találkoztam. A 10ből legalább 8 pontot adnék neki!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon sajnállak, ha ez az egyik legjobb sör, amivel találkoztál!

   Törlés
 2. Nem rossz azért :)

  VálaszTörlés
 3. Azért biztosan nem 2 pontos a 10 ből.
  Lehet hogy a tesztelt sör romlott volt , de hogy a LAV jobb mint a JELEN , a tesztelő "enyhe" ízlés ficamára utal ! :)
  Mivel Szerbiában élek , azért pár alkalommal megkóstoltam valamennyit , és állíthatom , hogy megállják a helyüket a sörök között !

  VálaszTörlés
 4. Szerintem ezzel a sörrel vlm nem volt rendben, mivel nagyon is finom, feltéve ha nem járt le a szavatossága. A magyarországi sörök sehol sincsenek hozzá képest, még a Lav-hoz képest se. Érdekes, h a Löwenbrau receptet csórta el a Lav, annó mikor kivonult Szerbiából. Most meg meg lehet nézni a Jelen melyik csoporthoz tartozik. Azért a Jelen történelmét meg lehetne nézni. Valamikor magyarul is írta az üvegen, h "sör".
  http://www.jelenpivo.com/vest/19/Brendovi.html

  VálaszTörlés
 5. A párommal nagy sörrajongók vagyunk, eddig 843 féle sört próbáltunk ki (listát vezetünk róla:), de nálunk messze a Jelen áll az első helyen.

  VálaszTörlés
 6. Ezen kár vitatkozni, h melyik a leg jobb sör .... ki mit szeret , kinek mi jön be ...ENNYI egyébként én a DAB ot szeretem a leg jobban .. arra is sokan írták, h sz.r keserű... stb masik ami kedvencem egy teljesen mas izvilág Guinness .. arra is sokan írták, hogy kevés a szensav .... meg h csak sziruppal jo... stb

  VálaszTörlés
 7. Nem tudom ki vagy... de 2/10 téged minősít a nálam kostoltak között a Jelen 9,8/10 áll

  VálaszTörlés
 8. A hétvégén megyünk a Vajdaságba Palicsra futni a Bormaratont.Ezek ellenére mindenképp megkóstoljuk a Jelent és a Lavot is....mert ennyi eltérő véleményt olvastunk róla,így a legbiztosabb,hogy személyesen kóstoljuk meg!!!..Lehet hogy 21 kilométer után mindkettő jól fog csúszni...??!!!

  VálaszTörlés