2014. augusztus 31., vasárnap

Hopfanatic Nohoplimit Double West Coast India Pale Ale 8.5%

Típus: Magyar sör, Pale ale

Saját tapasztalat: A Nohoplimit olyan sör, amelyet Kiskunhalason főznek, a Hopfanatic Sörfőzdében. Kis üveges kiszerelése 8.5% alkoholtartalmú ale sört rejt, és a sör színe félbarnás, ránézésre zavaros, szűretlen jelleget ölt. Kitöltve habja példásan tartós, átjárja a sör barnasága. Belekortyolva, íze egészen különleges élményt hordoz, ugyanis olyan, mintha egy édes süteménybe való reszelt narancshéj kesernyés köntöst adott volna neki, amelyhez társul még a telt komlósság, és ezt az elegyet egy enyhe mézes karakter koronáz meg. Minden kortya öröm volt a Nohoplimitnek. A címkére írt rövid ismertető szerintem 100%-ban igaz: "Komló orgia egy üvegben. 5 féle magas minőségű komló adja ezen sör kiemelkedő aromáját. Magas alkoholtartalma jól rejtőzik, nem tolakodó. Kekszes, mézes, narancsos, bozdás jegyek teszik különlegesség ezt az IPA-t. Egészségetekre!" :)

A sört ajándékba kaptam Gyuriéktól a teszteléshez, ezúton is köszönet érte!

Alkoholtartalom: 8.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, sörélesztő

Gyártja:
Hopfanatic Sörfőzde, Kiskunhalas, Baranyai Ferenc utca 20.

Itt vettem:
Ajándék volt


Értékelés
Sör pontszám: 9/10
Ár/érték: -
Újra vennék? – Igen
Megérte?

1 megjegyzés:

  1. A kedvenc magyar söröm! Örülök, hogy végre ilyen sörök is felkerülnek az oldalra! Nagyon finom, jól eltalált kézműves termék. Hajrá Hopfanatic főzde, hajrá Kiss Tamás sörmester!

    Amerikai stílusú India Pale Ale sör, egészen pontosan Dupla IPA. Felsőerjesztésű, magas alkoholtartalmú, és nagyon keserű. Az amerikai komlók erős virágillatot és határozott gyümölcsös ízt is kölcsönöznek a keserűségen kívül. Testes, a kevés karamell maláta miatt a színe sötétebb, az íze komplexebb. Közepesen szénsavas, ami az erjesztés folyamán, természetesen alakul ki. A malátaédességet hosszú és erőteljes komlókeserűség kíséri, ami sokáig megmarad a szájban. Az amerikai stílusú élesztő jellegzetes karaktert kölcsönöz.

    Az IPA típus nem véletlen az egyik legkedveltebb sörfajta mostanában a hozzáértők körében. Durva, de nagyon szerethető. Aki először kóstolja talán túlzásnak tartja, de sok-sok próbálgatás után egészen biztosan megszereti!

    http://www.ratebeer.com/beer/country/hungary/94/

    VálaszTörlés