2011. szeptember 13., kedd

Bernard 5% - Sváteční ležák (Ünnepi lágersör)

Típus: Cseh sör, Világos

Saját tapasztalat: Mai második sörömnek a cseh Bernard-ot választottam, a nem túl fényes Dreher Classic után. Érezhetően nagy minőségi ugrás volt felfelé, a Bernard igazi nagybetűs SÖR, egy cseh klasszikus. Színe egészséget, teltséget sugall, egészen mélynek mondanám, olyasmi, mint a Staropramen, vagy a 10 pontos Pilsner Urquell volt. Íze is hasonlóan sokáig megmaradt a számban, mint a Pilsnernek, és becsukott szemmel rávágnám, hogy ez egy cseh sör! A csatos üveg külön élmény volt! :)
A teszthez az anyagot apukám biztosította, köszönet érte :)

Alkoholtartalom: 5%


Összetevők: ivóvíz, maláta, komló, komlókivonat


Gyártja:
Rodinny pivovar BERNARD a.s. 5. kvetna 1, 39601 Humpolec, Ceská Republika


Itt vettem: ajándék volt



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 8/10
Ár/érték arány: Nincs

11 megjegyzés:

  1. Ez is az Adria sétányról való! Fiiiiiiiiinom!

    VálaszTörlés
  2. Mindenképp érdemes megkóstolni a vörös Bernardot, Brno-ig kimenni igazán megéri érte, egyik legjobb sör amit valaha ittam és elég különleges, majdnem bíbor színe van :)
    22korona kb. + 8 az üveg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jah és ha már Brno, helyi sörök közt is van pár elég jó, meg pályaudvar melletti tescoban is megalább 30-40 féle cseh sör van, én nagyobb részét már letudtam, jók, nem mind tökéletes, de néhány nagyon ott van [cerna hora, bernardok, pilseni stb..) :)

      Törlés
    2. Bp XI. Hengermalom u eleje. Ferdinánd étterem. Itt a barnát is kóstolhatod csapolva, ami a rosz nyelvek szerint tavaly az év söre volt a világon. Nem kell Brnoig menni.

      Törlés
  3. Elég zuglóig menni, okosok!

    VálaszTörlés
  4. Budapest 11. kerület, Bercsényi utca 3, Dropkick Pub. Világos és barna, csapolt és üveges kiszerelésben is! :)

    VálaszTörlés
  5. Szeged (Újszeged), Fasor vendéglő, világosat csapolnak....... tökéletes 10/10 !!!!

    VálaszTörlés
  6. Ez egy nagyon finom, testes, karakteres sör. Nem spórolták ki belőle az anyagot, főleg nem a komlót. Volt szerencsém csapoltan inni a szűretlen verzióját is, mondanom sem kell, hihetetlen finom volt. Hosszú perceken keresztül éreztem a komló ízét a számban.

    VálaszTörlés
  7. Auchanban is van az összes Bernardból, 500ft a fél literes csatos üveges

    VálaszTörlés
  8. Ha Gödön jársz, ki ne hagyd a Mítosz vendéglőt!Csapolt Bernard világos, csatos üveges vörös és barna, alkoholmentesben Bernard meggyes és szilvás sör,amin maga a tulajdonos képe szerepel (nagyon jó pofa!),és most az új Bernard IPA! :-)

    VálaszTörlés
  9. Én a mai napon vettem Szlovákgyarmaton(Balassagyarmat közvetlen szomszédja).Bernard Svetlé Pivo 3,8%,Bernard Svetly Lezák 4,9%.76 eurocent/üveg.Nagyon jó mind a kettő.

    VálaszTörlés