2011. október 13., csütörtök

Barbär 8% - mézes belga sör

Típus: Belga sör, világos

Saját tapasztalat: A Barbär egészen különleges sör. Erős ale típusú nedű, amely világos sörségének ellenére ránézésre akár szűretlen búza is lehetne. A pohárba töltve fantasztikus, kemény, formás hab keletkezett (remélem a fénykép visszaadja), amely egészen sokáig ott is maradt és díszítette a pohár tartalmát. Az első kortyok során az ugrott be, hogy "méz ízű", és utána olvastam csak az üvegen, hogy "extra erős ale, 2.5% mézzel". A sörfőzdének 100%-osan sikerült, amit vállalt, egy komplex ízvilágú, magas alkoholtartalmú, egyedi sört készítettek, amelyet bártan ajánlok bárkinek, aki nyitott az újdonságokra, valamint a minőségi, különleges sörökre. Az egyetlen negatívum, amit meg tudok említeni, hogy a vége felé az édes íz annyira domináns lett, hogy kicsit émelyítő volt, és úgy éreztem, hogy egy második üveg már nem esne jól...de ez legyen az én bajom :)

Ha az ősemberek, a barbár harcosok (amilyet az üvegen is ábrázolnak) ilyet ittak volna, valószínűleg a mammutok sem haltak volna ki, mivel ezek a harcosok az idők végezetéig a barlang mélyén sörözgettek volna békésen :)



Alkoholtartalom: 8%

Összetevők: víz, árpa- és búzamaláta, méz, komló, cukor, curacao, koriander, sörélesztő

Gyártja: Brasserie Lefébvre S.A. Croly, 54 - B-1430 Quenast, Belgium

Itt vettem: Szolnok, Cora; Ára: 699 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

Sör pontszám: 8/10
Ár/érték arány: 6/10


Pár további különleges belga sör, amelyeket kóstoltam:
KWAK
Chimay Red Cap
Kasteel Rouge

2 megjegyzés:

  1. Vettem egyet, ha jól emlékszem 720 HUF-ért hát ennek aztán volt mindenféle íze nyomokban sör íze is nekem annyira nem jött be

    VálaszTörlés
  2. A kedvenc söröm, csak q drága sajnos :)

    VálaszTörlés