2012. február 12., vasárnap

Krusovice Imperial 5% - Cseh világos sör

Típus: Cseh sör, világos

Saját tapasztalat: Egymás mellett teszteltem a világos és a barna Krusovice-t. Mostani világos kis palackom tartalma illata hozza a cseh sörök világát, habja megfelelő, kemény és a kitöltés után szépen megmaradt, sűrű volt. A sör színe telt, egy-egy gyengébb félbarna sör is világosabb volt ennél, pedig mostani söröm ízig-vérig világos! Íze "folyékonykenyeres", telt, kicsit élesztős, és pont ettől finom! Keserűsége is teljesen rendben volt, kellemetlen utóízt pedig véletlenül sem fedeztem fel benne. A régebben kóstolt Staropramen hozott ilyen kellemes élményt, mint a Krusovice, egyértelműen felső kategóriás söreim közé emelem.
Érdekességet találtam a barna és a világos változat hátsó címkéinek összehasonlításakor, ugyanis a világosnak semmiféle nyomtatott magyar szövege nem volt, csak a forgalmazó által ráragasztott kis fehér papír, a barna változat pedig biztosan eredetileg is magyar piacra (is) lett szánva, mivel minden megtalálható volt rajta magyarul.


Alkoholtartalom: 5%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló és sörélesztő

Gyártja: Heineken Ceská Republika a.s, u Pivovaru 1, 27053 Krusovice

Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 295 Ft (0.33l)Értékelés
Sör pontszám: 10/10 - Nem találtam benne hibát
Ár/érték: - 7/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

4 megjegyzés:

 1. A cseh sörök általában nagyon jók, de sajnos több nagynevű gyárat felvásároltak multinacionális mamutvállalatok, és a minőség a profitszerzési kényszer miatt jócskán leromlott. Mint pl. ennél a terméknél is. Keressétek inkább a kisüzemi cseh söröket, már nálunk is hozzáférhetőek!


  Multi pl.:

  Staropramen
  Pilsener Urquell
  Kozel
  Krusovice
  Breznak
  Gambrinus
  Zlatopramen
  Budweiser


  Kisüzemi pl.:

  Postřižinské
  Novopacke pivo
  Bohemia Regent
  Primátor
  Pardubický
  Žatec
  Bernard
  Konrad


  http://csehsor.hu/

  VálaszTörlés
 2. A budweiser az egyetlen cseh sörgyár, ami a mai napig állami tulajdonban van.

  Tehát nem multi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fél világon a Carlsberg teríti... náunk is. Ez tuti!

   Törlés
  2. Két napja ittam csapolt Budwiesert Prága belvárosában. NEM az elfogultság beszél belőlem amikor azt mondom, ugyanaz a csoda volt, mint hat illetve 10 évvel ezelőtt.

   Törlés