2012. február 23., csütörtök

Augsteiner Hefeweissbier 5.3%

Típus: Német sör, világos búza

Saját tapasztalat: Az Augsteiner búzasörből dobozos változatot kaptam egy kedves baráttól, Ákostól. A pohárba töltés után viszonylag kevés habja lett, amely 1 percen belül teljesen eltűnt. Színe, áttetszősége az átlag búzasörökhöz viszonyítva sokkal áttetszőbb, azaz majdnem jobban hasonlít a világos sörökhöz, mint a búzákhoz. Illatában kis savanykás, élesztős aromák jelentkeztek. Ezeket összegezve baljós érzésem lett...
Az első kortyoknál a búzasörös ízvilág mellett egy határozott fém íz is megtalálható volt (talán a doboz miatt?), de emellett még összejött egy száraz-enyhén kesernyés-savanyú-mézes-azonosíthatatlan utóízű valami, amely nem igazán tetszett benne.
Őszintén szólva első blikkre félreolvastam a doboz feliratát: Azt hittem, hogy Augustiner, csak később láttam a pár betűnyi különbséget. Nos, ez a pár betű igenis sokat jelent, ugyanis a világos Augustiner egészen finom volt, az Augsteiner búza viszont szerintem nem veszi fel a versenyt a legtöbb eddig kóstolt német búzasörömmel, mint pl. Löwenweisse, Schneider Weisse Tap7 vagy a Schöfferhofer Hefeweizen.
Összetevői között komló nincs is, csupán komlókivonat!

Alkoholtartalom: 5.3%

Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, komlókivonat, élesztő

Gyártja: Frankenthaler Brauhaus GmbH, Johann-Klein str. 22.24. 67227 Fankenthal/Pfalz, Deutschland


Itt vettem: Ajándék volt



Értékelés
Sör pontszám: 4/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Egy próbát mindenképpen

3 megjegyzés:

  1. ..igazából meginni sincs kedvem.

    VálaszTörlés
  2. Na! Azért most ebben az ordenáré melegben, jól behűtve egész iható.
    Nem egy erős minőség, de olyan van mint a ˇmárkás" magyar sörök(borsodi, soproni, stb...), sőt, sokkal jobb, és legalább nincs benne kukorica.
    Gyenge ízvilág, könnyű állag, bár elég magas(5,3%)az alkoholtartalom, de mégis friss és üditő, nem markáns, nem nehéz búzasör ez.
    Ennyi pénzért: akciósan 169 FT - ért vettem itt: Penny Market
    Normál ár: 199 FT

    Újra vennék? - Ha akciós, akkor igen
    Megérte? Akciósan? Naná!!!

    UI: a Löwenweisse nagyon finom, de a népnek drága, és megvehetetlen, továbbá elérhetetlen, ugyanis nem kapható csak néhány helyen.
    Sőt vannak még nagyon finom, finomabbnál finomabb búzasörök, de egy vagyon, és/vagy be sem lehet szerezni csak külföldön

    VálaszTörlés