2012. március 10., szombat

Paulaner Oktoberfest Bier 6%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Paulaner Original Münchner Hell után bontottam ki az Oktoberfestre készített, erősebb, 6% alkoholtartalommal rendelkező változatot. Hasonlóan a Hell-hez ennek is nagyon szép, tiszta, áttetsző színe volt. Habja is jól indult, viszont annyira gyorsan eltűnt, a fényképezőgépet alig tudtam olyan gyorsan kattintgatni, hogy megörökíthessem. Íze határozottan teltebb, érzésre is több "anyag" van benne, mint a sima változatban. Úgy is mondhatnám, hogy ez a "Big Brother", a nagy testvér. Rendkívül itatja magát, és magasabb alkoholtartalma miatt kicsit becsapós is, ugyanis a fél liter elfogyasztása közben rendesen a fejembe is szállt.

Oktoberfest-en még sosem voltam, de ha egyszer eljutok, biztosan megkóstolom a Paulaner sátorban az ott csapolt söröket, mivel mai tesztalanyom határozottan jó belépő volt ehhez!


A kóstoláshoz a sört a Paulaner Shop biztosította, ezúton is köszönet érte.


Alkoholtartalom: 6%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló

Gyártja: Paulaner Brauerei GmbH & Co. KG, Hochstrasse 75, 81541 München
Forgalmazza: Ever Drink Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 10.

Itt vettem: Paulaner Shop, Biatorbágy, Szabadság u. 2.



Értékelés

Sör pontszám: 8.5/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

6 megjegyzés:

  1. En most a napokban ittam csapolt paulanert hat mondanom sem kell mennyire finom volt semmi doboz es uveg iz nem volt a habja fel oran keresztul siman suru volt es olyan kremes mint a tejszinhab. Szamomra etalon ez a sor

    VálaszTörlés
  2. Etalon - sörök söre !!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nekem münchenben sikerült oktoberfesten innom.. isteni volt

    VálaszTörlés
  4. A fentebb olvashatókat annyiból helyesbíteném, hogy a Paulaner Shop idő közben elköltözött, új címünk: 2092 Budakeszi, Pátyi út 5. (a Budaörsi úttal szemben)

    VálaszTörlés
  5. Idén ősszel jó pár sparban / intersparban összefutottam vele heteken át csak ezt hordtam haza :D

    VálaszTörlés
  6. Akkor ezek szerint ennyi ember nem ért a sörökhöz? A sörök istene a Francinuv Lezak. A legjobb sör a világegyetemben!!!!! A jó sör cseh. Nem fúj fel, isteni íze és még szebb habja van és csúszik ám rendesen, itatja magát és nincs túl árazva!!!!

    VálaszTörlés