2012. április 9., hétfő

Oettinger Export 5.4%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: Egyik legolcsóbb német sörömet vettem meg Vilshofen-ben, amikoris a bevásárlókocsiba beletettem az Oettinger Export-ot, egészen pontosan 29 Eurocent-ért. (azaz nem egészen 85 Ft-ért, 290 Ft-os Euro árfolyammal számolva.) Ez a sör még az itthon legolcsóbban vásárolt Spaten-nél (99 Ft) is kevesebbe került!
Az üveg egy 1731 óta gyártott, 5.4%-os alkoholtartalmú, világos sört rejtett, amely első pillantásra meglepően kulturáltan nézett ki, és még habja is volt. Íze azonban jóindulattal sem mondható kellemesnek... Kicsit poshadt, savanykás keserű íz, amely némi citrusbeütéssel próbálja felhozni magát a "lecsúszik" kategóriába, éppenhogy kielégítő sikerrel. Ehhez jött még egy fémes, üveges íz, amellyel megadta a kegyelemdöfést. A 29 centbe pedig igazi komló már nem is fért bele, csak komlókivonat. Volt már sör, amelyet kiöntöttem (pl. Steffl), és őszintén szólva ez is közel állt hozzá. Végül elfogyasztottam, és azt kell, hogy mondjam alapvetően jobb volt, mint az itthoni 100 Ft-os sörök, viszont egy Soproni 1895 vagy egy Arany Ászok messze megelőzi az Oettingert.



Alkoholtartalom: 5.4%

Összetevők: víz, árpamaláta, komlókivonat
Gyártja: Oettinger Brauerei GmbH D-86732 Oettingen

Itt vettem: Kaufland Vilshofen, Németország, Ára: 0.29€ (kb. 85 Ft)



Értékelés

Sör pontszám: 3/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Hááát...

5 megjegyzés:

  1. 7 hónapja élek Németországban, sok fajta sört megkóstoltam , de Oettinger-t nagy ívben elkerülöm, éretlen tele utóízzel! egy szóval "moslék" nálam 10-e skálám kettes alá!!!
    Üdv egy Dortmundi

    VálaszTörlés
  2. Sajnos volt szerencsém ehhez a sörhöz, szerintem szinte ihatatlan... cska egy rosszabb van tőle, a weissbier.

    VálaszTörlés
  3. A legolcsóbb német sörök egyike. Frissen Németországba költözve az árán meglepődve tesztként vettem is egy rekesszel. 30 centre jött ki egy üvegnyi + a betétdíjak.
    Jónak nem jó sör, főleg a konkurenciához mérve, ellenben számomra sokkal ihatóbb volt mint az otthoni olcsó, alsó-kategóriás sörök. Azokat egyszerűen nem tudom meginni, ez még lecsúszott. Jobban ízlett mint a pilseni verzió, export mibenlétéből adódóan testesebb.
    Többet nem veszek, ugyanis találtam egy ici-picit drágább, de határozottan jobb minőségű márkát. Mindenesetre nem bántam meg a megvételét.
    Érdekességként írom, hogy az Oettinger rengeteg-féle sört gyárt, saccra tucatnyit mondanék.

    VálaszTörlés