2012. június 24., vasárnap

Augustinerbräu Lagerbier Helles 5.2%


Típus: Német sör, világos
Saját tapasztalat: Az Augustinerbräu 1328 óta főzi a söreit Münchenben. Egy példánnyal - Augustiner Bräu München Edelstoff 5.6% -tal - már összeakadtam idén, amely egészen korrekt benyomást tett rám ~200Ft-os árával. Most pedig következzen a Lagerbier Hell. A sör palackjáról ugyanazt a megállapítást tehetem, amit az Edelstoffnál is, gyerekkorom óta nem találkoztam ilyen alakú üveggel. A címkék design-ja teljesen egyszerű, olyannyira, hogy a palack hátuljára nem is került semmi. Amikor a sört kitöltöttem a pohárba, lehetett hallani, ahogy szénsav felfelé tör és szinte már-már az ásványvizeket idéző hanggal sziszegett. Habja kb 10 másodperc alatt semmivé foszlott (ajjaj), és csak az egészen világos színű sör maradt a pohárban. Ami ízében meglepett, az az volt, hogy egy kicsit élesztős beütéssel találkoztam, amely "folyékonykenyeressé"változtatta az addig nem túl rózsás összképet. Ha úgy veszem, hogy 67 cent volt, akkor korrekt sör, ha pedig ár nélkül, akkor kb közepest érdemel.

Jobban ízlett, mint az előbb kóstolt Kulmbacher Mönchshof Original Pils!

Alkoholtartalom: 5.2%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló

Gyártja: Augustiner-Bräu, München, Németország

Itt vettem: Németország, Vilshofen, Kaufland, Ára: 0,67€






Értékelés
Sör pontszám: 6/10
Ár/érték: 6/10
Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? - Talán

13 megjegyzés:

  1. Próbáljátok ki ha van lehetőségetek az Alpirsbacher Klosterbrau Pils sört. Itthon sajnos nem lehet kapni.
    Egyszerűen fenséges.

    VálaszTörlés
  2. Ez a bajorok Kőbányaija. Ha az árát a német fizetéshez hasonlítod, akkor ez egy filléres sör. Egyszerű sör, de nincs benne semmi hiba, tökéletes, könnyű lager. Ha a mi olcsó söreink csak hasonlóak lennének... Amúgy itthon 1 helyen lehet állandóan kapni, 520 forint...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik az az egy hely, ahol állandóan kapható?

      Törlés
    2. Augustiner sörök ezeken a helyeken szoktak lenni:

      Csak a jó sör
      1072 Budapest, Kertész u. 42-44.

      Sörmanufaktúra
      1027 Budapest, Ganz u. 6.

      Különleges Sörök Boltja
      1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 32.

      Törlés
  3. Münchenben 80%-ban ezt a világos sört isszák:)

    VálaszTörlés
  4. En is hoztam haza tobbek kozott ilyet is a nemet kirandulasomrol, nem voltam elajulva tole, de minden csak viszonyitas kerdese, a magyar sorokhoz kepest meg mindig egy nagyon jo kis sor! Jo tudni hogy az a sor amit a nemeteknel veszek, biztos nem tertalmaz kukoricadarat...

    VálaszTörlés
  5. Szerintem egy igen jó és kedvelt sör Münchenben és én is nagyon szeretem.Nem hiszem ,hogy a Bajorok Kőbányaija lenne mert azt kb. 29 centért adják azokat, viszont 1E20c-nél nincs is nagyon drágább.Viszont nem fáj tőle a fejem ami a magyar sörökről nem mondható el.Persze itt csak a nagy sörgyárak termékeire gondolok.A kis sörfőzdék nagyon jó söröket készítenek, mindenkinek ajánlom próbáljon ki egyet egyet!Megéri.

    VálaszTörlés
  6. Németországban élek már jó ideje. Én egyetértek az itteni értékeléssel, én is egy erős közepest, vagy átlagos értékelést adnék rá. Sokkal jobb, mint a filléres "német Kőbányais" Oettinger. Na az tényleg 29 centekért szokott menni, sőt egyszer láttam 19-ért is, Sonderangebot felirattal!! Szerencsére az Oettingert ezen az oldalon is lehúzták, mert szerintem is borzalmas.

    VálaszTörlés
  7. Éltem egy darabig Németországban, ez volt a kedvenc világos söröm. (búzából a Franziskaner) Pedig kostóltam rengeteg fajtát 29 centtől 1,30 euróig. Bajorban éltem, ott rendkívül népszerű volt. Többek között a (euro)milliomos főnököm is csak ezt itta.

    VálaszTörlés
  8. Még egy gondolat. A 6 pont akár még reális is lehet erre a sörre, de hogy az aranyászok 7et kapott tőled, nah az már vicc kategória. Szerinted jobb sör, mint ez az Augustiner? Tök jó ez a blog, szeretem, de a pontozás néha felháborító!

    VálaszTörlés
  9. en nem voltam elajulva tole, az edelstoffstol sem. lagerbol a nagyok kozul szerintem a paulaner a kiraly.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Sörivó-barátok,vélemény:a német sörök között is a legjobbak a ,,bajor-császárok":Spáten,Pauláner,Hacker-Pschorr,Lővenbrau./főleg ezek Oktoberfestesei!Nekem személyes kedvencem:Teegernsee-speciál+Greweinstein helles.

    VálaszTörlés