2012. június 19., kedd

Kulmbacher Mönchshof Original Pils 4.9%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Kulmbacher sörfőzde eddig kóstolt két söre nagyon ízlett: Egyik az EKU 28 volt, a másik pedig a Kulmbacher Kapuziner Weissbier. Így hát feltételezem, hogy mai tesztalanyom, a sima, világos pils sörük is hasonlóan jól fog szerepelni.
A sörfőzde búzasöréhez hasonlóan ez is csatos üvegben került forgalomba... lehet, hogy az én bajom, de egyszerűen nem tudom megunni, mindig élmény egy ilyet kibontani! A pohárba töltés során kb. 1 cm hab keletkezett az aranysárga nedű tetején, amely viszont sajnos nem bírta túl sokáig. A sör illata megfelelő, tiszta, és az ízére is hasonlókat tudok mondani. Ehhez egészen biztosan jó alapot adott az, hogy az összetevők között semmi oda nem illőt nem találtam. Viszont, ahogy kortyolgattam az Original Pils-t, valahogy nem éreztem késztetést arra, hogy "de jó lenne még egy", mint ahogy az a Kapuziner Weissbier-nél volt. Tulajdonképpen lecsúszott az üveg tartalma, de a pilseni típusú sörökre jellemző erősen kesernyés ízen kívül (amit a szájpadlásomnál éreztem) igazából semmi extra nem volt. Közepesnek ítélem, jobbra számítottam, 5 pont. Őszintén szólva kicsit csalódtam.


Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Kulmbacher Brauerei Aktien-Gesellschaft 95326 Kulmbach

Itt vettem: Kaufland Vilshofen, Németország, Ára: 0.64€, 2012.03.





Értékelés
Sör pontszám: 5/10
Ár/érték: 6/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem




6 megjegyzés:

  1. Ki az a hülye ,aki nem venne ujra egy ilyen kitünő sört!

    VálaszTörlés
  2. Az egyik legjobb világos sör! Nem értem hogy lehet ilyen kevés pontot adni rá, és ízt nem jellemezve önhatalmúlag ok nélkül leminősíteni. Dilettáns kókler hozzáállás!!!

    VálaszTörlés
  3. A kedves szerző inkább igyon vacak "kézműves" söröket, mivel ez egy remek sör, most bontottam fel és már sajnálom h csak 3 üveggel maradt.

    VálaszTörlés
  4. Így leminősíteni egy kiválló sört a hozzá nem értés magas iskolája!
    Én örülnék ha be álna hozzám egy kamionnyi:)
    Konkrétan ez a sör az ami nálam az elsò helyen végzett!!

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg egy jó sör, erre csak 5/10 pontot adni...

    VálaszTörlés