2012. augusztus 20., hétfő

Konrad Svatopavelské Vratislavické 7%

Típus: Cseh sör, félbarna

Saját tapasztalat: Végre egy cseh sör! A Konrad Svatopavelské pivo a Liberec-Vratislavice sörfőzdében készül, méghozzá a címke szerint Prágában(?). Egészen erősnek mondható, hiszen 7% alkoholtartalommal rendelkezik, amely a sör ízében jelen is van. Kicsit olyan volt az első kortyoknál, mintha egy belga sört kóstoltam volna, azonban ez azt az érzést gyorsan elhessegettem. A Konrad ízig-vérig cseh sör, amelynek olyan szép habja keletkezett, hogy ilyet ritkán lát az ember... még a pohár síkjából is kilépett, és egyben is maradt! Illatában és ízében a (fél)barna sörökre jellemző édesség, karamellizált íz jelentkezett, viszont volt egy fura utóíze is, amely valamiért fémesnek tűnt nekem. A Konrad egészen jól lecsúszott, de ha egy igazán erős, cseh, (fél)barna sört kellene választanom, akkor a Primátor családra szavaznék, mondjuk egy Primátor 24-re.

A sört apukám szerezte a teszteléshez, ezúton is köszönet érte! :)


Alkoholtartalom: 7%

Összetevők: víz, árpa- és gabonamaláta, cseh komló, komlókivonat

Gyártja: HOLS a.s. Zlatnická 6, Praha 1, Csehország

Itt vettem: Ajándék volt
Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: -
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

5 megjegyzés:

 1. De jó, hogy rátaláltam. Pár hónapja voltam Csehországban, és ilyet ittunk egy kocsmában. Kellemes élményeket ébresztett a képek látványa. Jó a blog, csak így tovább! :)

  VálaszTörlés
 2. Ha már egy 16Balling fokos sört hasonlítasz, akkor miért a 24-eshez, és miért nem a szintén 16-os Primátorhoz Exkluzivhoz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon egyszerű oka van. A 16-os Primátort még nem volt alkalmam megkóstolni, de úton van egy üveggel!

   Törlés
 3. Úgy már OK, nekem megvolt, és nem rossz. A Primátorok jók. A Konrádból meg most nyitom a 12-est (kicsit meg vagyok fázva, ezért nem valami komoly sört nyitok, mert azért kár lenne. Van egy Kulmbacher EKU-m, amit úgy emlékszem te is bemutattál már, na azt nem így kell kóstolni). Nem bonyolult, világos sör, nincs benne hiba, nincs kellemetlen íze. Ahogy kicsit melegszik, egész kellemes aromák jönnek ki belőle, illatban is, ízben is. Az alapanyagok (maláta, komló) nem extrák, de jó minőségűek. A 12*es Balling fok és az 5,6% alkohol már elég ahhoz, hogy tartalmasnak érezze az ember, én nem szeretem a 12 alatti söröket, az már nekem ásványvíz. Nem tudom, mennyiért adják Csehországban, de attól tartok, hogy nagyon olcsón, és ez egy nagyon jó kis ivósör.

  VálaszTörlés
 4. Kisüzemi Cseh Sörgyárak - Magyarországon könnyedén beszerezhető!

  Nymburk (Postřižinské)
  http://www.postriziny.cz/

  Nová Paka (Novopacké)
  http://www.novopackepivo.cz/

  Třeboň (Bohemia Regent)
  http://www.pivovar-regent.cz/

  Náchod (Primátor)
  http://www.primator.cz/

  Pardubice (Pernštejn)
  http://www.pernstejn.cz/

  Žatec (Žatec)
  http://www.zateckypivovar.cz/

  Vratislavice nad Nisou (Konrad)
  http://www.pivo-konrad.cz/

  Pivovar Humpolec (Bernard)
  http://www.bernard.cz/

  Černá Hora (Černá Hora)
  http://www.pivovarcernahora.cz/

  Vyškov (Vyškovské)
  http://www.pivovyskov.cz/

  VálaszTörlés