2012. augusztus 25., szombat

Soproni Körte 2%

Típus: Magyar sör, világos

Saját tapasztalat: A Soproni Narancs és Soproni Citrom üdítők(sörök?) tavaly kerültek hozzám, hosszabb kihagyás után most pedig következzen a Körtés. A zöldes, áttesztő üveg egy 2% alkoholtartalommal rendelkező "sör+körtés üdítő" kombinációt rejt. Az összetevőket átolvasva a sör részletezésénél sajnos feltűnik a kukoricadara, amely már oly sok sör tiszta ízét elrontotta... Mivel azonban az első kortyoknál a körtés üdítő az, ami erősebben jelentkezik, így a sör ízvilágába ez mégsem rondít bele. (Összehasonlításképpen a Soproni 1895-be egy ideje már nem tesznek kukoricadarát!)
Az ital illata határozottan körtés, és szinte egyáltalán nem sörös. Sajnos ezt a terméket is telerakták sűrítményekkel, stabilizátorokkal, kivonatokkal.
Ha viszont ezeken túllépünk, akkor az összkép teljesen rendben volt, üdítőként szerintem bármikor megállja a helyét.


Alkoholtartalom: 2%

Összetevők: sör (víz, árpamaláta, kukoricadara, komló), körteital (víz, fruktóz, körtelé sűrítményből, étkezési sav: citromsav, savanyűségot szabályozó anyag: nátrium-citrát, stabilizátor: gumiarábikum, glicerinészterek természetes gyantából, aroma, andioxidáns: aszkorbinsav, tokoferol, aszkorbil-palmitát, citromfű kivonat)

Forgalmazza: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt, 9400 Sopron, Vándor S. u. 1.

Itt vettem: Kecskemét, Malom, CBA, Ára: 199 Ft (2012.07.)


 


Értékelés
Üdítő pontszám: 8/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

3 megjegyzés:

  1. "üdítőként szerintem bármikor megállja a helyét." Ez így igaz! Csak azt elfelejtetted odaírni, hogy az összes ilyen sört "üdítő arany áron" szlogennel kéne ellátni! Mert az ára átlagosan 200ft azaz 400ft/l !!!!! Nagyon drága ennyiért minőségi üdítőket lehet kapni, esetleg még olyat is, ami nincs teli k...a mesterséges anyagokkal! Nem vagyok még öreg, de még emlékszem amikor az osztrákok itt nálunk sprite-al itták a sört a vendéglátó helyeken, mi meg néztünk rájuk mint kezdő buzi a gőzfürdőben. Ugyanis ez a RADLER, (eredeti nevén) ez az osztrákoktól jött kb 20éve. És valaki kapott rajta. Régen csak radler volt, mára minden sörgyártónak van "üdítője" is. Visszatérve a radler-ra, annak idején a recept úgy szólt (mert a pincérek sem tudták) kb 60%sör+40% sprite. Így a sör íze megmarad, citromos ízzel keverve. A magam részéről fölöslegesnek tartom, mert a jó sört vétek keverni! Akárcsak a jó bort.

    VálaszTörlés
  2. Magam is a fentebb szólóval értek egyet bizonyos részekben. Ma divatos a sörgyártók által forgalomba hozott ízesített sör, ami egy konkrét, és teljesen felesleges pénzkidobás, figyelemmel arra, hogy otthon is előállítható gyakorlatilag minden ízben, és alkohol tartalom mellett. Amennyiben megveszünk egy átlagos 5 %-os sört, akkor a 60-40 %-os sör, üdítő aránnyal egy 2 %-os üdítő állítható elő, amely egészségesebb, és jobb ízű.

    VálaszTörlés
  3. Lehet valahol meg ilyent kapni,

    VálaszTörlés