2012. december 23., vasárnap

Delirium Christmas 10% - Karácsonyi sör

Típus: Belga sör, barna

Saját tapasztalat: Egy nap és itt van Karácsony, ideje felbontani a karácsonyi söröket :)
A Delirium Christmas (vagy más néven Delirium Noel) nem más, mint a Delirium Tremens karácsonyi kiadása. A kis 0.33-as üvegen a téli motívumok közt vicces módon egy kis rózsaszínű elefánt korcsolyázik, a háttérben pedig egy szintén rózsaszínű légballon alakú elefánt látható, amellyel a Mikulás emelkedik a magasba. Az üvegben lévő sör viszont egyáltalán nem vicc kategória, ugyanis amellett, hogy special kiadással van dolgunk, egy - a hétköznapi változatnál is - magasabb alkoholtartalmú (8,5% vs 10%) sörrel állunk szemben, amelyben egészen friss ízek kavarodnak karamelles, mézes és sokféle aszaltgyümölcsökre emlékeztető jegyekkel. Utóízében pedig vegyül a kesernyésség valamint a barnasörökre jellemző édesség is egymással. Van egyfajta különleges íze, amellyel eddig kizárólag a Delirium Tremensnél találkoztam (üvegesnél is, valamint a 2012-es Belga Sörfesztiválon csapolva is). Becsukott szemmel felismerném, ezt egyszerűen érezni kell :) Egészen magas alkoholtartalma ellenére a habja dús, kimondottan sok keletkezik a kitöltéskor, és a kortyolások végéig megmarad a sör tetején.
Teljesen véletlenül, 4 üveges díszcsomagolásban  találtam rá a Metro áruházban, Kecskeméten, borsosnak mondható 3600 Ft-ért... Dehát egyszer van karácsony egy évben, és pont az ilyen alkalmakra való ez a sör is! A "sima" változat kóstolásánál azt írtam, hogy lazán el tudom képzelni, hogy egy egész estés Deliriumozás után rózsaszínű elefántokat lát az ember, ez a megállapítás a Christmas-nál fokozottan igaz :)


Alkoholtartalom: 10%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló, sörélesztő

Gyártja: Brasserie Huyghe Brewery, Brusselse stw 282, 9090 Melle, Belgium

Itt vettem: Metro, Kecskemét. Ára: 3600 Ft / 4 üveg => 900 Ft/ db (2012.11)




Értékelés
Sör pontszám: 10/10
Ár/érték: - 7/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen


1 megjegyzés:

  1. Ez a sör vadállat jó. Irigyellek a díszcsomag miatt, nekem csak szóló üveggel sikerült szereznem. Mindenkinek ajánlom!

    VálaszTörlés