2013. január 12., szombat

Bayreuther Zwickl Kellerbier 5.3%

Típus: Német sör, félbarna

Saját tapasztalat: Meggyőződésem volt, hogy a Zwickl Kellerbier teljes egészében "rokona" a Zwiesel Zwickl Naturbier 5.5%, valamint a Zwiesel Dampfbier 5%-nak, azonban legnagyobb meglepetésemre ezt a sört nem Dampfbierbrauerei Zwiesel-ben főzik, hanem a Bayreuther Bierbrauerei AG-ban. Lassan mondhatom, hogy kitöltés után tipikus Kellerbier színe volt (lásd még a Kulmbacher Mönchshof Kellerbier 5.4%-ot is), azaz félbarna és szűretlen búzasörös jegyeket hordozott magán. Ízét tekintve alapvetően kellemes malátás, élesztős és selymes volt a kortyolások során, valamint habja is szép látványt nyújtott. Minél több ilyen sörrel találkozom, annál inkább egyre jobban kezd a szívemhez közel kerülni a Kellerbier kategória, mivel bele tudom képzelni a hordókban történt érlelés során hozzáadott pincés ízt, amelytől a sör olyan szépen megérik, mint egy jó bor.

Alkoholtartalom: 5.3%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő

Gyártja: Bayreuther Bierbrauerei AG, 95445 Bayreuth, Németország

Itt vettem: REWE Passau, Németország; Ára: €0.75 (2012.07)






Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: 8/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

1 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás!

    Javasolnám, hogy készíts egy ínyenceknek szánt sörkóstoló rovatot. Ebben ígazi autentikus söröket lehetne kósolni, amik nem a multinacionális sörgyárak termékei. A nagy múltra visszatakintő, igazi különlegességeket gyűjthetnéd össze. Persze érdemes olyanokból válogatni, amik hazánkban is fellelhetők. Gondolok itt főleg a sörgyártás csúcsát képező belga, cseh és német sörökre, de azokból is olyanokra, amiket nem fertőzött meg a profitszerzés kompromisszuma! Magyarországon is könnyen beszerezhető apátsági és kastély sörökre, kisebb független sörfőzdékre, akik évszázadok óta, kompromisszumok nélkül alkotják ugyan azt. A zateci komló alkotta cseh csodákra vagy a müncheni sőrfőzdék tökéletes nedüire.

    Persze csak ha van hozzá kedved, és látsz ebben fantáziát! Ennek kapcsán egy párbeszéd is elindulhatna itt, jobban össszekovácsolva az olvasókat!



    Néhány használható link:

    http://www.belgasorokhaza.hu

    http://www.csehsor.hu

    http://www.paulanershop.hu

    VálaszTörlés