2013. július 3., szerda

Red Devil 5.6% - Vörös sör

Típus: Magyar sör, vörös (félbarna?)

Saját tapasztalat: A Red Devil ír típusú vörös sör, amelyet a Sörker '96 Kft gyárt Szegeden, és számomra teljesen ismeretlen volt, amikor levettem a polcról, mégcsak hallani sem hallottam róla korábban. Az 1 literes palack tekintélyes mennyiségű - színe alapján félbarna - sört rejt, amelyet kitöltve szép hab keletkezett a pohár felső részén. Az első kortyok kissé édeskések, valamint savanykásak voltak a nekem, de utóízében erősen keserűnek tűnt. Az összetevőket vizsgálva feltüntették a répacukrot, ilyet eddig még egy sörnél sem láttam így leírva. Minél többet kortyoltam, annál inkább ez az édes vonal került előtérbe, amelyet kicsit furának találtam, viszont érdemes megjegyezni, hogy ez egy kis (a nagyokhoz viszonyítva kicsi) sörfőzdének a terméke, amelynek az ízvilága állítólag ingadozhat az éppen aktuális főzés-palackozás tekintetében, így kifoghattam én is egy édesebb szériát. A műanyag palack miatt volt, aki óva intett a sör fogyasztásától, viszont ittam én már első osztályúan lecsúszó Kelt-et is, amely PET palackban volt, és gyakorlatilag hibátlan íze volt a maga nemében, tehát ezt az óvaintést elhessegettem gyorsan... Egy szónak is száz a vége, kellemesen csalódtam, az én palackom tartalmát könnyen elfogyasztottam, viszont különösebb extrát nem hordozott magában, becsukott szemmel nem ismerném meg. Ha az árát hozzávesszük, - fél liter kb. 250 Ft-ra jön ki, tehát beleesik a nagy magyar átlag felső részébe- , akkor nem rossz vétel.
A Szögedi Nyári Boszorkány Barna Sörkülönlegesség 5.6% a főzde egy másik terméke, amelyről viszont már nem tudok ilyen jókat írni...

Alkoholtartalom: 5.6%

Összetevők: ivóvíz, pilseni maláta és karamell maláta, répacukor, komló

Gyártja: Sörker '96 Kft. Szeged, Kollégiumi út 21.

Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 499 Ft (2013.04)




Értékelés:
Sör pontszám: 5/10
Ár/érték arány: - 6/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen


7 megjegyzés:

  1. Érdekes cikkek:


    1.
    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130423-reszkessetek-ipari-sorok-itt-a-forradalom-csakajosor-ale-bart-daniel.html

    2.
    http://index.hu/gazdasag/2013/06/14/kezmuves_sorfozdek_nem_gyozik_ontozni_a_magyar_torkokat/

    3.
    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130606-tulelo-guide-a-fozdefesztre-sor-ale-porter-stout-ipa-apa.html

    4.
    http://hvg.hu/kkv/20130621_A_SorApuTourstol_a_Keseru_mezig_Egy_sorf

    5.
    http://velvet.hu/trend/2013/05/12/kezmuves_sorben_furdik_budapest/



    ***

    VálaszTörlés
  2. Sörös videók:


    1.
    http://youtu.be/0PcWK6TWxms

    2.
    http://index.indavideo.hu/video/Mitol_lesz_kezmves_a_sor

    3.
    http://www.noltv.hu/play?v=u519ded283810b

    4.
    http://indavideo.hu/video/Hazisorfozok_versenye_a_Spilerben

    5.
    http://www.noltv.hu/play?v=u519488c9e3d59



    ***

    VálaszTörlés
  3. először is a répacukor: én kb fél éve kóstoltam és az is szörnyen édes volt, szóval ez nem szériafüggő, hanem tényleg ilyen szarul elcukrozott dolog. A másik meg 250 Ft/ fél liter, mikor 219 Ft a fél literes Pilsner Urquell épp most az Auch_nban és valami 230 Ft a Budvar a Tes_oban?!?! és ez neked megéri?!?!!?

    VálaszTörlés
  4. Azt azért érdemes nem elfelejteni, hogy az ír tipusú vörös sör, egy küln kategória, amire egyébként is az édeskésebb ízvilág a jellemző. Tehát kérdés igazából az, hogy maga a kategória nem ízlik az előző hozzászólónak, vagy a ketegórián belül ez a példány. Ehhez érdemes megkóstolni egy másik magyar kis főzde, a tapolcai Stari jól eltalált ír vörös sörét is.

    Ami az árat illeti, a magyar kisüzemi sör kategóriájában az ár valóban kedvező, mivel ennél jóval többet szoktak elkérni egy-egy példányért. Az árképzést nem szabad összevetni az óriáscégekkel, csak azok tudják mesterségesen alacsonyan tartani a költségeket, de ennek töbnyire minőségromlás, alkoholtartalom csökkentés stb a következménye.

    VálaszTörlés
  5. Egy jó ale tipusú sörért nem ritka az 1000 Ft sem, és ez még csak egy 0,33-as üveg! A belga tripelek, az IPA-k, a stout-ok ennyibe kerülnek, igaz erősebbek, de sokkal-sokkal joobbak is. Vannak igazi különlegességek, 30-40%-os coccok, limitált szériiák, évjáratos termékek, fahordós érlelések, amiket pedig csillagászati árakon kínálnak.

    http://www.csakajosor.hu/index.php?show_price=yes

    VálaszTörlés
  6. Azt azért tudni kell, miszerint minden kézműves sör kisüzemi, de nem minden kisüzemi sör kézműves! A minőségen múlik minden.

    http://kezmuves-csemege.hu/artisanal-beers?sort=p.price&order=ASC&limit=100

    Az első két hozzászólást érdemes alaposan végignézni, tényleg nagyon hasznosak!

    VálaszTörlés
  7. Van egy kis italdiszkont a 7. kerületben az István út 33. szám alatt, ami több fajta kézműves sört is árul.
    Többek között ezt is.

    VálaszTörlés