2014. március 9., vasárnap

Argus Strong 7.2%

Típus: Lengyel sör, világos

Saját tapasztalat: A "sima" 5%-os, Premium néven futó Argust kóstoltam kb két évvel ezelőtt, és visszaolvastam, hogy miket írtam róla annak idején.. Kiderült, hogy az emlékezetem nem csalt, és kellemes meglepetés szerzett a fehér dobozos Lidl sör. Így hát pár nappal ezelőtt, amikor ismét a Lidl-ben jártam, beletettem a bevásárlókocsiba egy fekete, Strong Argust akciósan 189Ft-ért, hogy kipróbáljam, mit tud a "nagytestvér". Habja alig volt az egészen erős tesónak, íze pedig határozottan édesnek bizonyult, valamint markáns alkoholos utóíz is jelentkezett a kortyolások során. Sajnos ehhez elég markánsan társult egy fajta száraz(?), kissé kellemetlen, elfintorodást okozó valami, amelytől kissé nehézkesen csúszott le a fél liter. Összességében ha csak magát a sört nézem, akkor határozottan nem nagy durranás, ha viszont a "bulifaktort", azaz a gazdaságos alapozás biztosítását tekintem, akkor mindenképpen megéri. Ilyen erős sört, ilyen olcsón nem nagyon kapni. Emlékeim között kutatva a Barth's Beer 8.3% jutott eszembe róla.

Alkoholtartalom: 7.2%

Összetevők: víz, árpamaláta, sörárpa, komló

Származási hely: Lengyelország(?)

Itt vettem: Lidl, Kecskemét; Ára: 189 Ft (2014.01)





Értékelés
Sör pontszám: 4/10
Ár/érték: - 2/10
Újra vennék? – Elképzelhető
Megérte? - Nem túlzottan

7 megjegyzés:

  1. Szerintem kellemes és jó sör :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bejön igazi karakteres.letisztult îzvilágu erős sőr árértékaránya még ma is kitűnő

    VálaszTörlés
  3. Nagyon bejön igazi karakteres.letisztult îzvilágu erős sőr árértékaránya még ma is kitűnő

    VálaszTörlés
  4. Nagyon bejön igazi karakteres.letisztult îzvilágu erős sőr árértékaránya még ma is kitűnő

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ár-érték arányban nagyon jó. De az íze is. Igazi desszert sör. Bár nem barna sör, de a színe és íze is olyan, mintha az lenne. Hasonló kategóriájú sörök 50-100 Ft-tal drágábbak. A LIDL-ben évente 1-szer 2-szer leakciózzák, akkor általában kb. 165 Ft. Olyankor bevásárolok 2-3 kartonnal. Vacsora közben pils típusú keserűbb sört szoktam inni, de vacsora után sós mogyoróval elszopogatok egy dobozzal. Igazán kellemes, simogatja az ember gyomrát. A szeszfoka 7,2 %, ami nem kevés... Csak ajánlani tudom. Endre papa

    VálaszTörlés
  7. Ezért a pénzért szerintem nincs versenytársa ! A 4%-os söröket nem díjazom! Ezt megérezni !Mennyiségi sörivó vagyok,évente 1-2 köbméter között vagyok! Lehet számolni, fontos az ár!!!

    VálaszTörlés