2014. április 6., vasárnap

Bavaria 8.6 Original - 7.9%

Típus: Holland sör, világos

Saját tapasztalat: A Bavaria 8.6 egy olyan holland sör, amely az átlagosnál emeltebb alkoholtartalmával, valamint holland mivoltával késztetett arra, hogy levegyem a Tesco polcáról. A ráírt számok miatt kicsit emlékeztetett a Barth's Beer 8.3%-ra, ám szemben ezzel a Barth's-ról nem derült ki, hogy hol készítik, meghát gyakorlatilag itt ki is merült a közös pontok halmaza.
A sör színe átlagos (talán picit teltebb, mint a nagy átlag), íze viszont határozottan édes, már majdnem émelyítően.. Kortyaiban ez a cukrosság, valamint némi erős alkoholosság dominál, ám egyáltalán nem úgy, mint egy egyéniséggel bíró erősebb,belga sörnél, hanem amolyan tompa, nem túl pozitív módon. Ízlések és pofonok különböznek, lehet, hogy valakinek jól fog esni az egész doboz ebből, de nekem valahogy a keserű sör az igazán jól eső...

Alkoholtartalom: 7.9%

Összetevők:
ivóvíz, árpamaláta, búzamaláta, komló

Gyártja: Bavaria Brouverij, Hollandia

Itt vettem: Tesco, Kecskemét, Ára: 349 Ft (2014.01)





Értékelés
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték: - 2/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem

3 megjegyzés:

  1. Nekem kifejezetten tetszik a Bavaria, a Heinekentől mérföldkövekkel jobb az egész család. Nyilván belga sörökkel egy lapon sem említhető, de egy hetest simán érdemelne nálam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy erre a holland Bavaria-ra gondolsz? Nem a német Camba Bavaria-ra? Mert ez egy átlag alatti, tipikus ipari sör(család). Szemben a Camba Bavaria-val, ami egy kis Bajor főzde, ahol valóba remek italok születnek!

      Törlés
  2. Régebben kapható volt.De mostanàban eltünt...Szerintem nem annyira szörnyű sör.Egy hatos osztàlyzatot adnék neki.

    VálaszTörlés