2012. január 28., szombat

Newcastle Brown Ale - Angol sör

Típus: Angol sör, világos

Saját tapasztalat: A Newcastle Brown Ale habja szépen megmaradt a kitöltéskor, és aranybarnás színnel töltötte meg a poharat. Mint ahogy a címkén is hirdetik, ale típusú sör, amely kis karamellel fűszerezve egészen finom hatású volt. Összetevői között van néhány különleges/érdekes - glukózszirup, E150 és kukorica is (sajnos)... Az első kortyok kicsit száraznak tűntek, és ez az utóíz a 0.33l végéig elkísérte a kósotolásomat. Ennek ellenére (vagy ennek köszönhetően?) gyorsan eltüntettem a pohár tartalmát. Az angol sörök kedvelői valószínűleg kitérnek a hitükből, de én kicsit jellegtelennek tartom a Newcastle Brown Ale-t, egyáltalán nem ismerném fel becsukott szemmel, hogy melyik sörről van szó.
Összességében nem rossz, de egyszer elég volt.


Alkoholtartalom: 4.7%

Összetevők: víz, árpa, búza, kukorica, glukózszirup, karamell, E150, komló, élesztő

Fogralmazza: Parador Kft, 1149 Budapest, Róna u. 107/a

Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 469 Ft (0.33l)



Értékelés: 6/10

Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem

4 megjegyzés:

  1. A jellegtelenséggel egyetértek. Igazi terménymix (árpa, búza, kukorica). Nálam "fékezett habzású" volt, az illata elsőre kenyérre emlékeztetett. Könnyen iható, az enyhe édességet viszont nem eléggé egyensúlyozza a komló (inkább savanykás utóíz, mint keserű). Nem egy bestbuy.

    VálaszTörlés
  2. Én barna, jellegtelen Heineken-nek éreztem. Finom volt, de utána megittam egy Primátor English pale ale-t, és zongorázni tudtam a különbséget!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a Heineken csinálja.

    VálaszTörlés