2012. január 28., szombat

Zlatopramen 11 - Cseh sör

Típus: Cseh sör, világos

Saját tapasztalat: A Zlatopramen hangzása hasonlít a Staropramen-re, azonban mostani tesztalanyomat Krusovicében gyártják, míg a Staroprament a Pivovary Staropramen, Prágában. Itthon még nem láttam ilyet, ezzel az üveggel Csehországban futottam össze egy Tesco-ban. Nevében szerepel a 11°, ennek következtében átlagos mennyiségű, 4.9% alkoholtartalmat tettek az üvegbe a főzés során.
A kitöltéskor a pohárban szinte semmennyi hab nem képződött, és az a kevés is azonnal (kb 15 másodperc alatt) szertefoszlott. Illata picit édeskés, ízét tekintve pedig semmi extra. Keserű, de valahogy nem az igazi.. Színe is világosabb, mint az eddigi cseh söreim. Átlagosnak vagy picit az alattinak mondanám, és habár cseh sör, nem voltam tőle elájulva.
Legközelebb inkább egy Kelt-et választok a polcról :)

Alkoholtartalom: 4.9%

Összetevők: ivóvíz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Heineken Ceská Republika a.s. u Pivovaru 1, 27053 Krusovice

Itt vettem: Brno, Csehország, TescoÉrtékelés: 4/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Kipróbálni igen

7 megjegyzés:

 1. a 11° az a komlótartalom, én úgy tanultam a bgf-en. nem tudom ebből hogy következik az alkoholtartalom...

  VálaszTörlés
 2. Hát, akkor ennyit a bgf-ről... Ez a szám a Balling fok, ami a sörlé szárazanyagtartalmát jelenti, alapvetően leginkább oligoszacharidokat, és némi fehérjét. Ebből a cukor tud leerjedni, úgy emlékszem kb. a fele, világos sört készítenek, és kb. a a harmada, ha barnát.

  VálaszTörlés
 3. 4/10??? Mi van veled??? Szerintem mellényúltál, és most ittad a Borsodit! Én zuglóban csak ilyet veszek, 1,5 literesben!

  VálaszTörlés
 4. Én ugyan csapolva ittam Debrecenben a Vencel sörözőben és simán 10 pontos volt ez a sör :) hihetetlen tiszta finom íze volt jobb mint a Krusovice! Az üvegest nem kóstoltam de kétlem hogy 4 pontot érne

  VálaszTörlés
 5. Régebben én is ittam, üvegeset, nem emlékszem rá jó sörként. Csapolva, frissen azért más műfaj.

  VálaszTörlés
 6. A cseh sörök általában nagyon jók, de sajnos több nagynevű gyárat felvásároltak multinacionális mamutvállalatok, és a minőség a profitszerzési kényszer miatt jócskán leromlott. Mint pl. ennél a terméknél is. Keressétek inkább a kisüzemi cseh söröket, már nálunk is hozzáférhetőek!


  Multi pl.:

  Staropramen
  Pilsener Urquell
  Kozel
  Krusovice
  Breznak
  Gambrinus
  Zlatopramen
  Budweiser


  Kisüzemi pl.:

  Postřižinské
  Novopacke pivo
  Bohemia Regent
  Primátor
  Pardubický
  Žatec
  Bernard
  Konrad


  http://csehsor.hu/

  VálaszTörlés
 7. Te Fasz! A faszod nincs ilyen kemény, mint ennek a sörnek a habja. Az egyik legtestesebb cseh sör. Íze van. Vágod? Nem csak hugyozni lehet tőle. Szerintem inkább ásványvizet tesztelj.

  VálaszTörlés