2012. február 20., hétfő

Bombardier 5.2% - Wells & Youngs Angol Ale

Típus: Angol sör, félbarna ale

Saját tapasztalat: Több sört is megkóstoltam már a Wells & Youngs műhelyéből, vegyes sikerrel. Ilyen volt a Courage Directors, A Wells Banana banános sör, valamint a Youngs Double Chocolate, azonban igazán egyik sem nyerte el a tetszésemet. Így hát kíváncsian bontottam fel az egyik leghíresebb sörüket, a Bombardier-t: Hátha majd ez! A pohárban a habja sajnos gyorsan összeesett, 1-2 perc után már csak maga a sör maradt. A címke szerint és az illata szerint is félbarna, kicsit édeskés, kesernyés. Ízét nehezen tudom jellemezni, az erősen keserű, az édes, komlós, karamellás, és valami fűszeres alkot fél liternyi elegyet.. kezdem úgy érezni, hogy nincs szerencsém az angol sörökkel, vagy talán velem van valami baj.
Összetevőit megvizsgálva ehhez is adtak cukrot (ettől még lehetne akár igazán finom is, mint a pl. Primator 24), de stabilizálót eddig még egy sörömnél sem láttam... Nem is értem mit stabilizál, mert a habot biztosan nem... A színezék megléte pedig már nem oszt, nem szoroz.
Akármennyire szeretnék jókat írni, valahogy nem sikerül, pedig ez mégiscsak egy Bombardier. Csalódtam, azt hiszem, nem veszek több ilyet, főleg nem 599Ft-ért.


Alkoholtartalom: 5.2%

Összetevők: víz, árpamaláta, cukor, komló, színezék (E150C), stabilizáló (E450)

Gyártja: Wells & Young Brewing Co Lld. Bedford, UK.
Forgalmazza: Liquid-Gold Kft. 1117 Budapest, Hunyadi J. út 1.

Itt vettem: Szolnok, Cora, Ára: 599 Ft



Értékelés
Sör pontszám: 4/10
Ár/érték: - 2/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek!Sőt! Ez egy elképesztő valami! A cikk írójának az a mondata, hogy ,,nehezen tudom jellemezni" tökéletes szerintem is! Én sem tudtam mihez hasonlítani. 719 Ft.-ot adtam érte, mert kíváncsi voltam mi van ez mögött a gyönyörű üveg mögött. Érdekességképpen egyszer mindenkinek ajánlom ezt a ............ és lehet emlegetni évekig.

    VálaszTörlés
  2. Speciel nekem izlett sokkal teltebb az íze mint a magyar söröknek, de bevallom nem elemezgettem végig a tartalmát csak az élmény erdekelt...

    VálaszTörlés