2012. február 12., vasárnap

Schöfferhofer Grapefruit Mix - 2.5%

Típus: Német sör, ízesített

Saját tapasztalat: A Schöfferhofer Hefeweizen búzasört nemrég kóstoltam, ez alapján kimondottan jó dolgokra számítottam a grapefruitos változatot tekintve. A pohárba töltve egészen gyorsan jött fel a habja, le kellett innom mielőtt kifutott volna. Színe narancsos, "átlátszatlan", mint a szűretlen búzasöröknek. Illata - meglepő módon :) - sörös, grapefruitos. Összetételét tekintve pedig 50-50%-ban oszlik meg a sör és az üdítő, ennek következtében alkoholtartalma is kimondottan alacsony. Pici műízt azért felfedeztem benne, azonban az "anyagot" nem spórolták ki belőle, mivel szépen összegyűlt az élesztő az üveg oldalán, mint az eredeti Schöfferhofer Búzában.
Sörként nehéz értékelni, azonban üdítőként a műíz miatt, valamint a sokféle adalékanyag miatt közepesnél nem adok rá most jobbat.



Alkoholtartalom: 2.5%

Összetevők: búzasör (víz, búzamaláta, árpamaláta, komló kivonat, élesztő), grapefruit üdítőital (víz, grapefruitlé 5.5%, cukor, citromlé, narancslé, szénsav, citrom és narancskivonat, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, antioxidáns, aszkorbinsav, természetes aroma, színezőanyag: E120, stabilizátor: jánoskenyér magliszt)

Forgalmazza: Liquid-Gold Kft. 1117 Budapest, Hunyadi J. út 1.

Itt vettem: Kecskemét, Auchan, Ára: 332 Ft (0.33l)



Értékelés

Üdítő pontszám: 5/10
Ár/érték: - 4/10
Újra vennék? – Talán
Megérte? - Mondjuk

1 megjegyzés:

  1. Szerintem jó. Az összetevőket nem néztem, de ízre rendben van.
    Nem volt túl szénsavas sem és a habbal se volt nagy gond.
    Jobb, minőségibb mint a Gösser citrom, ez érződik rajta.
    Persze 350 Ft-ot nem adnék érte :)

    VálaszTörlés