2012. február 12., vasárnap

Tuborg Lemon 4.92%

Típus: Dán sör, ízesített

Saját tapasztalat: A Tuborg Lemon teljes értékű sör, citrom ízesítéssel. Azért hangsúlyozom ki ezt, mivel pl. a Henninger Radler, vagy a Schöfferhofer Grapefruit 50-50%-ban tartalmaz sört és üdítőt, míg a Tuborg rendes, citromos sör. Alkoholtartalma ennek megfelelően a megszokott értékeknél mozog, egészen pontosan 4.92%. (Hogy ezt miért pont erre lőtték be a gyártóüzemben, az rejtély:) ) Összehasonlítva a Henningerrel ez érezhetően keserűbb és az ízvilága sincs annyira összhangban: Savanyú + keserű, és nem olyan kellemes. Kicsit műíze is van, valamint citromsavat és aszpartámot is tettek bele ízfokozó gyanánt. Külön említésre méltó az, hogy a kupakot kézzel levehetőre tervezték, és ez tetszett.
Az én üvegemet a Carslberg Srbija gyártotta.

A nagyon finom Tuborg Green, a különleges Tuborg Karácsonyi Edition mellett a Lemon érdekes újdonság, viszont engem nem győzött meg teljesen.


Alkoholtartalom: 4.92%

Összetevők: víz, árpamaláta, maltózszirup, komló, sörélesztő, természetes citromaroma, citromsav, aceszulfám 11.0 mg/l, aszpartám 11.0 mg/l, fenil-alanin-forrást tartalmaz

Gyártja: Carlsberg Srbija D.O.O. Proletarska 17, 21413 Celarevo, Srbija
Forgalmazza: Carlsberg Hungary Kft. 2040 Budaörs, Neumann J.u. 3.

Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 189 Ft



Értékelés

Sör pontszám: 4/10
Üdítő pontszám: 3/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Mondjuk

3 megjegyzés:

  1. ez tényleg citromos sör,nem olyan mint manapság oly divatos záró,friss és társai,amiknek nincs semmi értelem ,vagy igyál sört vagy gyümi levet.

    VálaszTörlés
  2. Sör egy leheletnyi kis citrommal! A legjobb citromos sör!!! Ha nem hiszed próbáld ki!

    VálaszTörlés
  3. 2 éve még 5% volt ..bár ez nem von le az élvezeti értékéből semmit.Néha veszek de valahogy nem az igazi.Sörnek pancs,citromos koktélsörnek meg keserű.Az a szutyok aszpartam mellékíz meg odaveri az egészet teljesen.

    VálaszTörlés