2012. október 23., kedd

Primátor Exkluziv 16 - 7.5%

Típus: Cseh sör, világos

Saját tapasztalat: A Primátor sörök második legerősebb tagját tartottam kezemben, amikor kitöltöttem az Exkluziv 16%-ot. Az üvegen világosnak tüntették fel, viszont a korsóra ránézve akár félbarna sörként is megállná a helyét. Habja rövid életű volt, ez köszönhető a sör magas (7,5%) alkoholtartalmának is, ezért különösebben nem negatív a tény. Lehet, hogy a - fejembe különleges élményként beégett - Primátor 24 emlékei után magasra tettem a lécet, de az első kortyok alapján ez meg sem közelíti a 24 ízvilágát. Erősnek erős, de az alapvetően malátás édes ízvilágon túl nekem nem hordozott különleges élményt. Igaz, ez "csak" egy 16-os, amely bizonyos szempontból jobban fogyasztható sör, mint a "fejbevágós" 24-es barna, de nekem az akkoris sokkal-sokkal jobban ízlett. A hozzáadott cukortartalmat a Primátor 24-ben könnyen elfelejtettem, viszont ebben a sörben szerintem nem feltétlenül áll olyan jól. Az Exkluziv természetesen nagyon távol áll a rossz sörtől, de kicsit csalódtam, jobbra számítottam. Önmagában korrekt sör, de én még mindig a 24-et választanám...

Alkoholtartalom: 7.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, cukor, komlókészítmény, komlókivonat, antioxidáns E300

Gyártja: Primátor a.s. Dobrosovská 130, 547 40 Náchod, Csehország

Itt vettem: A blokkot sajnos elhagytam...






Értékelés
Sör pontszám: 6/10
Ár/érték:
Újra vennék? – Nem biztos
Megérte? - Igen

1 megjegyzés:

  1. Ha valaki ismerné a margarin előállítási folyamatát, soha többé nem enne, csak vajat! Ugyan ez igaz a sörökre is! Ha tudnátok hogyan készítik a nagy gyárakban a termékeket, hogyan erőszakolják meg a multik a löttyüket, nem innátok csak kisüzemi sört, ahol hagyományos úton állítanak elő mindent. Sajnálattal látom, hogy sikeresen átvertek téged is kedves Tamás, és lett ez a sör 6 pont, a tuborg meg 9,5 (majdnem tökéletes!!!).

    Az a Tuborg, amit silány minőségű alapanyagokból gyártanak! A víz egyszerű csapvíz, a komló kitudja milyen korcs, lényeg, hogy olcsón beszerezzék. A maláta génkezelt, vegyszerezett, mit számít. Gyorsan lefőzik az alapanyagokat, semmi kec-mec, gyors legyen és olcsó. Nincs több lépés, gondosan megválasztott hőfok, folyamatos hozzávaló adagolás. Csapjuk össze és kész! A buta fogyasztó bárhogy megissza, és még ízlik is...

    Aztán az alapanyagokat újra lefőzik, az lesz a gyár "NEM prémium" terméke. Az első főzet lesz a Calrsberg, a második a Tuborg. Ugyanaból az alapanyagból. Ezt követi az érlelés, kitudja milyen silány éleztővel. Meg sem várják a folyamat végét, mert az sok idő, a pénz meg kell. 10 nap után leszűrik és ámmen. Hogy se íze, se szénsava az mindegy. Felhúzzák egy kis szódavízzel, hogy meglegyen a palackosban a szénsav, a csapolós hordóhoz meg széndioxid palackot kell használni. Egy kis vegyszer még bele, hogy elálljon, antioxidáns miegymás. Ha nem jó az alkohol, mehet még egy kis víz, vagy tiszta szesz. Ha már adózunk utána legyen a % minél kisebb. Egy kis cukor, kukoricadara az olcsóbb cuccokba, mert a magyarnak csak az ár számít. Miért is csinálnának jobbat, amikor ezen van a haszon, a birka nép meg így is megissza. Nem igényel jobbat, ez is elég. Sőt még ízlik is, 9,5 pont, majdnem tökéletes!

    Megveszi a dobozosat, sőt a műanyag palackost is. Nem érdekli, hogy az íze megváltozik. Bár ennél a selejtnél tulajdonképpen mindegy is. Az ízek harmonizálnak, olyan semmilyen. Így isszák a lányok is. Mint ha vizet innál. Sőt, húzzuk fel egy kis fantával, vagy sprite-al. Véletlenül se 100% gyümölcslével, hanem víz, buborék, szinezék, és mesterséges ízesitő keverékével. Azt is elég csak a végén, nem kell a főzéskor bajlódni vele. Mert úgy a finom. Velünk mindent meg lehet itatni! A multi meg gazdagodik, te meg a legjobb esetben is csak szart kapsz. Rosszabb esetben kifejezetten káros az egészségre! De legalább nem mondhatják erre a vasárnapi sörivók, hogy nem szeretem, mert "túúúl keserűűű"! Viccc...

    A tudatos vásárlással lehet alakítani a minőséget. Hatalmas haszonnal vernek át, ugyanennyiért jót is tudnának ani, ha mi, a vásárlók, a tudatosságunkkal nyomást gyakoronánk rájuk. Ahogy a jóminőségű élelmiszereket, a bio termékeket is egyre jobban keresük, ahogy a borokból vagy pálinkákból is odafigyelünk, hogy mit emelünk le a polcról, ideje lenne már a söröknél is a minőséget választani! Magunkért, a valódi élvezetért. Higyjétek el, egy teljesen új világ nyílna meg!

    VálaszTörlés