2012. október 4., csütörtök

Schloss Eggenberg Samichlaus Classic 14%

Típus: Osztrák sör, (fél)barna 

Saját tapasztalat: A Schloss Eggenbergtől egy sört kóstoltam eddig, a Silver Bottle-t, és legutóbbi ausztriai látogatásom óta lapult a hűtőben a Samichlaus arra várva, hogy egy szép estén kibontsam és megkoronázzam vele a napot. (2011-es kiadáshoz volt szerencsém) Típusát tekintve ez egy duplabak sör, amelyet olyannyira erősre főztek, hogy a címkére is az került rá: "Malátalikőr". A maga 14% alkoholtartalma tekintélyt parancsoló már az első olvasásra is, és ha azt is hozzávesszük, hogy a sört évente mindössze egyszer főzik, készítése során pedig 10 hónapig érlelik, így már egészen egyedi lesz. A pohárba töltés során kicsit meglepődtem, ugyanis azt hittem, hogy teljesen fekete sörrel fogok találkozni, viszont a Samichlaus színe szerint akár egy sötétebb fajta félbarna sör is lehetne. Habja a magas alkoholtartalmú (főleg erős, belga) sörökre jellemző módon alig volt. Illata csokoládés, édes. Az íze pedig... egészen különleges. Egyszerre gyümölcsös, aszaltszilvás, égetett szeszes, rumos, füstös és még ki tudja hányféle ízű. Elképesztő! A kortyolások során selymes volt, szénsavtartalmát nagyon ügyesen elrejtették. Szerintem ezt a sört akár bor helyett is el lehet fogyasztani, de igazán a fagyos téli estéken tudom elképzelni egy jó meleg szobában vacsora után, amikor kint a lámpafényben nyugodtan esik a hó :) Azt hiszem, hogy a másik üveget meghagyom Karácsonyra!

Ratebeer link

Alkoholtartalom: 14%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Gyártja
: Castle Brewery Eggenberg, 4655 Vorchdorf, Austria

Itt vettem
: Interspar, Wels, Ausztria, Ára: 2.05€


Értékelés
Sör pontszám: 10/10
Ár/érték: 10/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

7 megjegyzés:

 1. Szia! Nőként olvasom a blogod és szeretem a sört(na meg a tesztjeidet). De egy kérdés már rég óta furkálja az oldalam. Milyen sört tartasz otthon haverok,vendég számára? Mi az amiből nem egy-egy üveg,hanem több is van a hűtőben esetleges kínálásra? :)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Dorina,

  Örülök, hogy rátaláltál a blogra :)
  Hogy milyen sörök vannak itthon általában?
  - Búzasörből Paulaner és/vagy Franziskaner
  - Magyar sörből általában Soproni 1895
  - Cseh sörből pedig Staropramen vagy Pilsner Urquell

  További jó kóstolgatást és olvasgatást! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv,

   Nem tudod hol vehetnék ilyen sört?
   Haver szülinapja közeleg és meg akarom lepni xXD

   Törlés
  2. A 8&8 Delikátban (1124 Budapest, Fürj u. 2.) is sokféle jó sör kapható, ott is megnézheted a "Névtelen 2013. augusztus 24. 18:18" hozzászólásban leírtakon kívül.

   Törlés
 3. Hol tudok venni ilyen sört köszi aki segit Schloss Eggenberg Samichlaus Classic 14%
  Kellene 6 üvegel vagy dobozzal ? istvanne44@citromail.hu

  VálaszTörlés
 4. Ahol érdemes megnézni:

  Csak a jó sör (1072 Budapest, Kertész u. 42-44.)
  Sörmanufaktúra (1027 Budapest, Ganz u. 6.)
  Különleges Sörök Boltja (1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 32.)

  Ha ilyen pont nincs is, lehet, hogy be tudják szerezni!
  De biztosan találsz legalább ilyen jó, ha nem még jobb söröket.

  VálaszTörlés
 5. Ez a sör maga a csoda, én már sok évvel ezelőtt rátaláltam, és minden évben meglepem magamat egy ilyennel karácsonyra. Idénre 2 üveg jutott, egy 2014-es és egy 2016-os főzésű. Ausztriában sokfelé kapható, inkább a Spar üzletekben, ezt a mostani kettőt nem messze a határtól sikerült beszerezni. Ami szinte 100 %-os lelőhely: Aspangban az Eurospar.

  VálaszTörlés